ATP Houston: Ivo Karlović u 1. kolu protiv Japanca Daniela

Foto: fah

Hrvatski tenisač Ivo Karlović (ATP – 88.) u prvom kolu ATP turnira u Houstonu igrat će protiv Japanca Tara Daniela, 111. na pojedinačnoj ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to prvi dvoboj 39-godišnjeg Zagrepčanina i 25-godišnjeg japanskog reprezentativca rođenog u New Yorku.

Turnir u Houstonu igra se na zemljanoj podlozi, a upravo tamo je Karlović 2007. godine osvojio svoj prvi naslov u karijeri pobijedivši u finalu Argentinca Mariana Zabaletu.

U Houstonu su prva trojica nositelja članovi američke Davis Cup reprezentacije koja je u Nashvilleu svladala Belgiju u četvrtfinalu Davis Cupa te u rujanskom polufinalu dolazi u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi nositelj u Houstonu je 9. tenisač svijeta, Amerikanac John Isner, drugi je Sam Querrey (ATP – 14.), a treći Jack Sock (ATP – 16.). Četvrti nositelj je Australac Nick Kyrgios (ATP – 24.). Prva četiri nositelja slobodna su u prvom kolu.

Pobjednik turnira nagradnog fonda 623.710 dolara osvaja 250 bodova i novčanu nagradu od 99.375 dolara.

Sljedećeg tjedna u akciji je trebao biti i Borna Ćorić kao branitelj naslova na turniru u Marrakechu, ali je 21-godišnji Zagrepčanin odlučio odustati od nastupa kako bi se odmorio nakon vrlo uspješnih nastupa u Indian Wellsu i Miamiju, gdje se probio do polufinala i četvrtfinala te zahvaljujući tome došao do renkinga karijere, 28. mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.