Dvaput veća kazna nego zarada: ATP kaznio Pairea zbog bijesnog ispada

Foto: fah

Francuski tenisač Benoit Paire mora platiti 16.500 dolara kazne zbog incidenta kojeg je izazvao nakon poraza u prvom kolu teniskog ATP turnira u Wasingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna koju je odredio ATP je dva puta veća od zarade koju je Paire ostvario igranjem na turniru.

U meču protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa, koji je pobijedio 6-3, 3-6, 6-2, Paire je kod zaostatka 2-4 u zadnjem setu reketom udario nekoliko puta u pod, a onda je, dok je išao prema klupi, još ga jednom bacio u pod nakon čega je reket odletio do mreže. Kada je došao do klupe onda je i nju šutnuo nakon čega je bacio još jedan reket.

Baghdatis, koji je tada poveo sa 5-2, pokušao je umiriti Francuza, ali je on na teren bacio još dva reketa koje su onda uklonili sakupljači lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paire, 55. tenisač svijeta, na kraju meča je čestitao suparniku, a stadion je napustio uz zvižduke s tribuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.