ATP Madrid: Murray u polufinalu

epa04739096 British tennis player Andy Murray in action against Canadian Milos Raonic during their quartefinal match for the Madrid Open tennis tournament at Caja Magica pavilion, in Madrid, Spain, 08 May 2015. EPA/Alberto Martin

Britanac Andy Murray plasirao se u polufinale velikog ATP turnira u Madridu, on je u četvrtfinalu nadigrao Kanađanina Miloša Raonića sa 6:4, 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murrayu su za pobjedu protiv Raonića bila dovoljna dva “breaka”, po jedan u završnici svakog seta, dok je on uspio spasiti svih pet suparnikovih prilika za obrat.

Murray će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta između Španjolca Davida Ferrera i Japanca Keija Nishikorija.

Ranije su plasman u polufinale izborili Španjolac Rafael Nadal i Čeh Tomaš Berdych, branitelj naslova Nadal je u četvrtfinalu sa 6:3, 6:4 nadigrao Bugarina Grigora Dimitrova, dok je Berdych svladao Amerikanca Johna Isnera sa 3:6, 7:6 (7), 7:6 (1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako se turnir u Madridu 2009. godine iz dvorane preselio na otvoreno i s tvrde na zemljanu podlogu, Rafael Nadal je samo jednom zaustavljen prije finala. Bilo je to 2012. godine, kad ga je u 3. kolu, na eksperimentalnoj plavoj zemlji, pobijedio Fernando Verdasco. Od tada je “kralj zemlje” nanizao 13 pobjeda za naslove pobjednika 2013. i 2014. te ovogodišnje polufinale. Grigor Dimitrov pružio je dobar otpor branitelju naslova, imao i break prednosti u drugom setu (2:1), ali ga nije uspio zadržati i učiniti dvoboj još neizvjesnijim.

Berdych je svladao Isnera nakon više od dva sata igre iako niti jednom nije uspio oduzeti servis visokom Amerikancu. U prvom je setu Isner ostvario jedini “break” u dvoboju i riješio tu dionicu igre u svoju korist sa 6:3, da bi Berdych preostala dva seta dobio u “tie-breaku”, a pritom je u drugom setu spasio i jednu meč-loptu. U odlučujućoj igri trećeg seta Berdych je briljatno reternirao i osvojio sva četiri poena na Isnerov servis.

U preostala dva četvrtfinala igrat će Kanađanin Miloš Raonić i Britanac Andy Murray, te Španjolac David Ferrer i Japanac Kei Nishikori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČETVRTZAVRŠNICA:

Tomaš Berdych (Češ/6) – John Isner (SAD/16) 3:6, 7:6 (7), 7:6 (1)

Rafael Nadal (Špa/3) – Grigor Dimitrov (Bug/10) 6:3, 6:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andy Murray (VB/2) – Miloš Raonić (Kan/5) 6:4, 7:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.