ATP Miami: Hrvatski tenisač Dodig u polufinalu, poraz Pavića

Foto: fah

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Francuz Edouard Roger-Vasselin izborili su plasman u polufinale ATP turnira iz serije “masters 1000” u Miamiju nakon što su u četvrtfinalu pobijedili Argentince Maxima Gonzaleza i Horacia Zeballosa 6-3, 7-6 (6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak prvog seta bio je šesti gem u kojem su Dodig i Roger-Vasselinom načinili break i poveli sa 4-2. Prednost su održali i za 37 minuta dobili su set sa 6-3.

U drugom setu oba su para držala svoje servise do rezultata 4-4 kada je hrvatsko-francuski par načinio break. U idućem gemu imali su dvije meč lopte, ali ih nisu iskoristili i Argentinci su poravnali na 5-5. Set je razriješen u trinaestoj igri u kojoj su Argentinci poveli 4-2, a imali su i vodstvo 5-3. Dodig i Roger-Vasselin su uzvratili s tri poena u nizu i stigli do prednosti 6-5. Argentinci su izjednačili na 6-6, da bi hrvatski i francusku tenisač dobili iduća dva poena za pobjedu.

U polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta između Amerikanaca Johna Isnera i Sama Querreyja, te Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Dodiga, Mate Pavić je ostao bez plasmana u polufinale. Najbolji prošlogodišnji muški teniski par, Pavić i Austrijanac Oliver Marach poraženi su u četvrtfinalu od prvih nositelja Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela 6-7 (5), 5-7.

Pavić i Marach su odlično ušli u meč i već u prvom gemu su oduzeli servis suparnicima, a potom poveli sa 2-0. No, Kubot i Melo su u četvrtoj igro vratili izgubljeni gem izjednačivši na 2-2. Do kraja seta oba para su držala svoje servise, pa je odlučivala trinaesta igra.

Hrvatsko – austrijski par je ‘tie-break’ odigrao loše. Njihovi suparnici su poveli 3-1, pa 6-2. Pavić i Marach su potom spasili tri set lopte, ali ne i četvrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju drugog seta ponovo smo vidjeli break, ovoga puta Kubota i Mela. Pavić i Marach su uspjeli izjednačiti na 2-2. Nažalost, Kubot i Melo su kod 5-5 napravili novi break, a potom mirno odservirali za meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.