Australian Open: Đoković dobio izuzeće za cijepljenje zbog rijetke bolesti

đoković
Foto: snimka zaslona

Novak Đoković zaigrat će na Australian Openu nakon što je tražio i dobio medicinsko izuzeće od zahtjeva za obaveznim cijepljenjem sudionika, a poznato je sad i zbog čega ga je dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deveterostruki pobjednik pokušat će doći do 10. naslova na tom turniru i svog rekordnog 21. Grand Slam naslova u karijeri.

– Novak Đoković natjecat će se na Australian Openu. Đoković́ je podnio zahtjev za medicinsko koje je odobreno nakon rigoroznog procesa pregleda koji je uključivao dva odvojena nezavisna vijeća medicinskih stručnjaka.

Jedno od njih bila je Nezavisna komisija za razmatranje medicinskih izuzeća koju je imenovalo Ministarstvo zdravlja države Viktorije. Oni su procijenili sve prijave da vide ispunjavaju li smjernice Australske tehničke savjetodavne grupe za imunizaciju. Prijave su pregledane i odobrene samo u skladu sa smjernicama Australske tehničke savjetodavne grupe za imunizaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proces je uključivao obradu osobnih podataka kako bi se osigurala privatnost za sve podnositelje zahtjeva, objavili su organizatori turnira, objavio je Australian Open.

Srpski mediji objašnjavaju danas posebno izuzeće za Đokovića rijetkom bolešću celijakijom, odnosno intolerancijom na gluten. Pišu kako je uspio dokazati da cjepivo u kombinaciji s tom bolešću može izazvati teške posljedice, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.