Austrijanac Dominic Thiem u četvrtfinalu Kitzbuehela

Foto: fah

Četvrti tenisač svijeta i 1. nositelj ATP turnira u Kitzbuehelu, domaća uzdanica Dominic Thiem, plasirao se u četvrtfinale pobijedivši u 2. kolu sunarodnjaka Sebastiana Ofnera sa 6-3, 6-2, a za plasman u polufinale igrat će protiv Španjolca Pabla Andujara koji je sa 6-4, 6-4 nadigrao Nijemca Philippa Kohlschreibera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thiem je u Kitzbuehelu 2014. godine prvi put zaigrao u finalu na ATP turnirima, ali ga je na putu prema naslovu zaustavio Belgijac David Goffin.

To finale je i dalje najbolji Thiemov rezultat na domaćem tlu, jer u Kitzbuehelu više nijednom nije stigao do meča za trofej, a na dvoranskom turniru u Beču nikada nije stigao dalje od četvrtfinala.

Dvostruki finalist Roland Garrosa ove godine ponovno ima priliku za domaći trijumf. Ove godine bi mu to bio treći trofej, a ukupno 14. u karijeri. Posljednji je osvojio u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Kitzbuehel – 2. kolo
Dominic Thiem (Aut/1) – Sebastian Ofner (Aut) 6-3, 6-2
Pablo Andujar (Špa) – Philipp Kohlschreiber (Njem) 6-4, 6-4
Fernando Verdasco (Špa/3) – Jozef Kovalik (Slk) 6-4, 7-6 (7)
Lorenzo Sonego (Ita/7) – Roberto Carballes Baena (Špa) 2-6, 7-6 (4), 7-6 (1)
Casper Ruud (Nor) – Matthias Bachinger (Njem) 6-4, 7-6 (3)
Pablo Cuevas (Uru/4) – Dennis Novak (Aut) 6-7 (1), 6-0, 6-2
Albert Ramos-Vinolas (Špa) – Jaume Munar (Špa) 6-2, 6-3
Jeremy Chardy (Fra) – Dušan Lajović (Srb/2) 3-6, 6-4, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.