Hoće li Dominic Thiem u skoroj budućnosti prekinuti dominaciju trojice teniskih velikana?

epa08834078 Dominic Thiem of Austria celebrates winning against Novak Djokovic of Serbia during their semi final match at the ATP World Tour Finals tennis tournament in London, Britain, 21 November 2020. EPA/ANDY RAIN

Nicolás Massú trener je trećeg tenisača svijeta i po mnogima tenisača koji će u vrlo skoro vrijeme prekinuti višegodišnju dominaciju Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Dakako, govorimo o austrijskom tenisaču Dominicu Thiemu. Nicolás Massú je tako uvjeren da će njegov učenik imati još bolji učinak u sezoni koja dolazi te je tako jasno poručio Nadalu, Đokoviću i Federeru da će ih Thiem u predstojećoj 2021. itekako poljuljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Massú je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u singlu i u paru u Ateni,  2004. godine te je kazao da će ”njegov” tenisač, koji je inače osvojio US Open, biti sve bolji. Uostalom, puno je mlađi od trenutno najboljih.

”Jedan od naših ciljeva bio je napredovati na brzim podlogama, danas ne znam je li bolji na betonu ili na zemlji.  Ima visoku razinu igre i rezultata na obje podloge, ali mora napredovati i na travi. Talentiran je igrač, žestoki radnik. Mlad je, vidim svjetlu budućnost za njega. Zna da može osvojiti i još više. Nadam se da će u novoj sezoni nastaviti igrati ovako dobar tenis”, kazao je Nicolás Massú.

Thiem je, podsjetimo, nedavno rekao kako je Nicolás Massú na njega utjecao da igra na Olimpijskim igrama te da ima odličnu suradnju koja je zasnovana na velikom povjerenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Morate biti bliski s igračem kako biste bili uspješni. Poštujemo jedan drugoga i radimo na poboljšanju igre kad god je potrebno. Nismo se tako dobro znali u početku, ali smo puno razgovarali i prilagodili se jedan drugome. Putujemo zajedno i razmišljamo o tenisu na sličan način. Gledao sam ga puno puta prije nego što smo počeli zajedno raditi i kad smo krenuli, znao sam da mogu napraviti da igra bolje na betonu, uz neke sitne korekcije’‘, rekao je Čileanac, koji smatra kako je Thiem pravi uzor mladima:

”Jako je dobar momak, pravi primjer mlađima, stalno želi učiti i napredovati. Ja sam i dalje motiviran, volim ovo što radim. Lud sam za tenisom”, zaključio je trener Dominica Thiema, Nicolás Massú.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.