Nadal nominiran za nagradu fair play igrača godine, Đoković očekivano bez nominacije

epa08799157 Rafael Nadal of Spain celebrates his victory with a trophy marking his 1,000th win on the main ATP tour following his second round match against Feliciano Lopez of Spain at the Rolex Paris Masters tennis tournament in Paris, France, 04 November 2020. EPA/YOAN VALAT

Svjetska teniska federacija (ATP) objavila je nominacije za tradicionalne godišnje nagrade. Nominirani su Rafael Nadal, Dominic Thiem…, ali nema srpskog tenisača Novaka Đokovića, što mnoge ne čudi budući da se radi o nominaciji za najboljeg fair play igrača godine, a nagrada nosi ime po legendarnom bivšem švedskom tenisaču Stefanu Edbergu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u najužem izboru su Rafael Nadal, Dominic Thiem, Diego Schwartzman, John Millman. Podsjetimo, ovu je nagradu rekordnih 13 puta osvojio Švicarac Roger Federer, dok je drugi na listi Španjolac Rafael Nadal, koji je u tri navrata proglašen dobitnikom, uostalom, Španjolac je nagradu osvojio prošle godine.

Osim nagrade za fair play igrača ATP dodjeljuje nagrade za najveći povratak, za igrača koji je najviše napredovao, zatim za najboljeg novog igrača. Također se dodjeljuje i nagrada Arthur Ash za humanitarni rad te potom priznanje za trenera godine, ali i stručnjaka koji je inspirirao mlađe generacije tenisača. Inače, navijači će do 11. prosinca na stranici birati svog omiljenog tenisača.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.