Avantura Svjetsko prvenstvo: Španjolski i švicarski navijači promašili grad, Hrvati se dobro pripremili

Foto: fah

Svjetska nogometna prvenstva uvijek donose brojne zanimljive i bizarne priče, pa tako i ovo u Rusiji. Za sada su nas najviše nasmijali Španjolci i Švicarci koji su najviše problema imali s Rostovom na Donu kojeg su zamijenili sa 1.300 kilometara udaljenim Rostovom Velikim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina španjolskih navijača koja je željela prenoćiti u Rostovu na Donu na putu prema Sočiju, gdje je ‘Furija’ igrala utakmicu protiv Portugala, rezervirala je hotel u Rostovu koji se nalazi u regiji Jaroslav u blizini Moskve i kojeg nazivaju Rostov Veliki premda ima samo 30.000 stanovnika.

Spasio ih je vozač taksija koji je pozvao službu za pomoć 112 čiji je službenik objasnio nesretnim Španjolcima kako je njihov hotel udaljen više od 1.000 kilometara. Srećom po njih, u Rostovu ima dovoljno slobodnih soba pa su prenoćili u drugom hotelu i drugo jutro krenuli put 500 km udaljenog Sočija.

Još veću glupost je načinila skupina švicarskih navijača koja je zbog zabune s gradovima propustila utakmicu protiv Brazila. Umjesto u Rostova na Donu, oni su otišli u Rostov Veliki i kada su shvatili pogrešku bilo je kasno. Švicarska je sjajnom predstavom zadržala Brazil odigravši 1-1, a navijači su utakmicu gledali u jednom od hotela u Rostovu Velikom i postali predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski navijači za sada nemaju takvih problema. Dobro su se pripremili za dolazak na jug Rusije i ‘vrata Kavkaza’, kako zovu ovaj grad. Ulice Rostova polako se pune “crveno-bijelim” kvadratićima.

“Pripreme su počele čim smo saznali skupinu. Odmah smo krenuli u akciju. Sve smo istražili i kada smo dobili ulaznice više nas ništa nije moglo zaustaviti,” kazala je skupina hrvatskih navijača koja je za svoju bazu izabrala Moskvu i putuju na sve utakmice ‘Vatrenih’.

Utakmica između Hrvatske i Islanda bit će četvrti ogled na prvenstvu u Rostovu, a ovdje će se igrati i susret osmine finala između pobjednika skupine G (Belgija/Engleska) i drugoplasirane ekipe iz skupine H (Japan/Senegal/Kolumbija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su u ovom gradu igrane utakmice Brazil – Švicarska (1-1), Urugvaj – Saudijska Arabija (1-0), te Meksiko – Južna Koreja (2-1).

“Više od 100.000 stranih navijača je doputovalo u Rostov na Donu. Do sada je najgledanija utakmica bila između Meksika – Koreje kada je na stadionu bilo 43.472 gledatelja,” kazao je jedan od gradskih čelnika Vitalij Kušnarev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.