Bad Blue Boysi i grafiteri podržali Tram 11: Napravili mural u Vukovarskoj ulici

tram 11
Foto: snimka zaslona

Zagrebački Bad Blue Boysi i grafiteri u Vukovarskoj ulici napravili su mural kao podršku bendu Tram 11. Poručuju kako je “nedemokratska Kultura Otkazivanja” stigla i u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, diskografska kuća Menart raskinula je ugovor s grupom Tram 11 zbog stihova na njihovom novom albumu, koji se nisu svidjeli ljevičarskim medijima.

“Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti”, priopćili su iz diskografske kuće prilikom najave raskida suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Diskografska kuća Menart prekinula suradnju s Tram 11 zbog kritika lijevih medija: Gdje su nestale ‘umjetničke slobode’?

> Reperi Tram 11 nakon udara ljevičara stali iza svojih pjesama: ‘Sve je to u sferi rap izražaja’

Napadi ljevičarskih medija

Menart je reagirao nakon što su ovih dana ljevičarski mediji i novinari analizirali stihove dvojca Tram 11. Ljevičarski mediji zaključili su da stihovi nisu na njihovoj lijevoj ideološkoj liniji. Iako je do sada sve i svašta nazivano ‘umjetničkim slobodama’, sada su one naglo nestale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupu Tram 11 čine dva glazbenika koji pjevaju o svojim uvjerenjima, te imaju snažne i agresivne stihove, baš poput mnogih američkih repera. Mnogima se može ne svidjeti takav izričaj, kao i psovke koje upotrebljavaju. Ali rap je često upravo takav.

Na prvi dan objavljivanja albuma, portal Ravno do dna objavljuje članak u kojemu se negativno osvrće na album zagrebačkog dvojca. Zatim je njihov album negativno komentirao i redatelj Anđelo Jurkas. Oglasile su se i Novosti, a i 24sata je prenio članak s portala Ravno do dna.

Portal Novosti je izvijestio da se u spomenutom albumu radi o “koktelu homofobije i mizoginije, šovinističke jugo- i srbofobije, antikomunizma, negiranja ustaških zločina, mržnje prema medijima i liberalnom civilnom društvu, korona-skepticizma, prozivanja “izdajnika”, prizivanju militarizma i nasilja, uz standardni brutalni seksizam na ostatku albuma”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna rap grupa napada se samo zato što u svojim pjesmama ne funkcionira onako kako bi antifa i ljevica u Hrvatskoj to željeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.