Bahat, tvrdoglav, ali sjajan i neuništiv: Zlatan Ibrahimović – čovjek zvan trofej bez Lige prvaka!

Foto: fah

Manchester United kontroverznog portugalskog stručnjaka Jose Mourinha osvojio je napokon jedan trofej, u finalu Liga kupa svladali su Southampton 3:2, no, junak utakmice bio je sjajni Zlatan Ibrahimović. Pitanje je kako bi finale završilo da United nije u svoje redove doveo bivšeg švedskog reprezentativca. Čovjek je bahat, čovjek je samoljubljiv, reći će mnogi, no, ujedno je on i legenda.  Svojom igrom Ibrahimović je demantirao mnoge koji su tvrdili kako je njegovo vrijeme za mirovinu došlo, riječ je o igraču koji je sudjelovao još na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibro je u finalu Liga kupa postigao dva pogotka, posebno će ostati u sjećanju onaj odlučujući gol za 34. trofej u bogatoj karijeri. Nakon novog naslova Ibrahimović je novinarima rekao: “Zbog ovoga sam i doveden u Englesku, stigao sam kako bih pobijeđivao i osvajao trofehe, mislim da navijači Manchester Uniteda mogu biti zadovoljni”,

Zlatan Ibrahimović ima 36 godina, a žetvu trofeja započeo je u sezoni 2001./2002. kada je s nizozemskim Ajaxom osvojio prvenstvu te nacionalni Kup. Nakon Ajaxa Ibro je prošao u Juventus, za koji danas igraju hrvatski reprezentativci Mario Mandžukić te Marko Pjaca. S Juventusom je Ibrahimović osvojio dva naslova prvaka Italije, 2005. te 2006. godine, koji su međutim oduzeti zbog nadaleko poznatih skandala. U Italiji bivši švedski reprezentativac osvojio je četiri naslova  s Interom te Milanom, kao i pet trofeja Superkupa. Nakon Serie A Ibro je otišao u Španjolsku, u Barcelonu, gdje je osvojio jedan naslov, ali je također trijumfirao na FIFA klupskom prvenstvu 2010. godine, kao i u UEFA Superkupu. U Francuskoj je s PSG-om osvojio sve što se osvojiti moglo, osim Lige prvaka.  PSG je napustio sa čak 13 osvojena trofeja. Sve to je prokomentiao riječima: “Još ne znam koliko ću ostati na Old Trafordu, hoće li to biti i u idućih 12 mjeseci, ovdje sam zbog svoje djece koja su me željela vidjeti u Manchester Unitedu.”

Na Old Trafordu Zlatan Ibrahimović osvojio je dva trofeja, Superkup te Liga kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Zlatan Ibrahimović čovjek je zvan trofej, ali i čovjek bez Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.