Baloni s porukama o BBB-ima osvanule u Zagrebu: ‘102 hrvatska državljana u pritvoru’, ‘Kada je kraj… Uskoro?’…

porukama
Foto: Narod.hr

“102 hrvatska državljana u pritvoru”, “Kada je kraj… Uskoro?”, piše na balonima koji su se pojavili na stepenicama koje vode prema Kamenitim vratima u Zagrebu. Porukama su skrenuli pozornost na Bad Blue Boyse (BBB) koji se od kolovoza nalaze u zatvorima po Grčkoj. I dok premijer ponavlja kako će uskoro stići dobre vijesti, obitelji pritvorenih nisu zadovoljne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miletić ih podržao balonom i porukom

BBB je balonom podržao i saborski zastupnik Mosta, Marin Miletić, a poslao je i poruku.

“Vratite naše Boyse kući‼️
Plenković i Gordan Grlić-Radman su se razletjeli po cijelom svijetu, potrošili vagon novca poreznih obveznika, pokrenuli diplomatsku ofenzivu da vrate kući njihove prijatelje povezane s Možemo političkom opcijom iz daleke Zambije optužene za trgovinu djecom iz Konga. I svi znamo što je istina – ali, politika i moć sjena odradili su situaciju.
Sada imamo naše Hrvate, pripadnike BBB koji tri mjeseca trunu po grčkim zatvorima, potpuno nedužni za najteže ili bilo kakve teže prijestupe (dokazano je da naši momci NISU krivi za ubojstvo Grka) – Plenković i Gordan Grlić – Radman se prave blesavi.
Ja sam rođeni Riječanin, navijač Rijeke, volim svoj grad najviše na svijetu, ali mrzim nepravdu više od svega. A ovdje se radi o velikoj nepravdi koja se čini našim građanima. Među Boysima ima maturanata, mladost naša.
Vratite nam naše Hrvate doma, jer će vam prosvjedi seljaka biti blaga kamilica Plenkoviću na daljinski Bruxellesa”, objavio je Miletić uz fotografiju s balonom u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S uhićenima se solidarizirao i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stijepo Bartulica. “Kad će već naši dečki doma? Što radi ministar Grlić-Radman?”, napisao je Bartulica u svojoj objavi na Facebooku.

Podsjetimo, roditelji su početkom studenog održali konferenciju za novinare na kojoj se osvrnula na nejasne izjave premijera Andreja Plenkovića o sudbini pritvorenih BBB-a. Poručili su kako su nekoliko puta pokušali razgovarati s premijerom, ali niti im je odgovorio na mailove, niti ih je primio na sastanak.

“Naši dečki nisu ni ubojice ni članovi udruženom kriminalnog udruženja, što im se stavlja na teret. Zato želimo znati na čemu premijer temelji, nakon razgovora s grčkim kolegama, šalje poruke optimizma o našim najmilijima”, poručili su roditelji i obitelji Bad Blue Boysa koji se nalaze u grčkim zatvorima.”, poručila je u ime roditelja Koordinacija roditelja i obitelji pritvorenika u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.