Barcelona za 21. stoljeće: Projekt od 600 milijuna eura pretvorit će Camp Nou u stadion od 105.000 gledatelja, a uredit će se i cijela četvrt

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Barcelone senzacionalnim porazom od Rome ispali su u četvrtfinalu Lige prvaka. Polufinale su imali u rukama, no, na kraju su svojim pristupom u uzvratnoj utakmici, ne podcjenjujući, naravno, Romu, sami sebe pobijedili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tome unatoč veliki projekt Barcelone renoviranja kultnog Camp Noua ide dalje. Naime, uz Camp Nou renovirat će se i cijela gradska četvrt u kojoj se nalazi stadion.  Radi se o najvećem europskom stadionu koji u ovom trenutku može primiti 99.354 gledatelja, nakon što se završi rekonstrukcija stadiona u roku od tri godine Nou Camp moći će primiti 105.000 navijača. Nije to veliki ”skok” ali će ono što ide zajedno s tim biti veliko.

Ukupni projekt vrijedan je oko 600 milijuna eura kojim će se velikim dijelom promijeniti i četvrt Les Corts, koja je dom Barca. Naime, katalonski klub namjerava natkriti svoj kultni stadion. Podsjetimo, u ovom trenutku stadion ima krov tek iznad glavne tribine, nakon konstrukcije sve će se uljepšati i prilagoditi novom vremenu, kako dio španjolskih medija navodi – 21. stoljeću. Sam projekt neće onemogućiti igranje utakmica na Camp Nou te će klub normalno nastaviti sa svojim aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub bi tijekom rekonstrukcije 3200 parkirnih mjesta za automobile i 1000 za motocikle preseliti ispod zemlje, na taj način znatno bi se povećala zelena površina oko Nou Campa, pokraj kojeg će biti izgrađene četiri nove zgrade u kojima bi trebala biti smještena klupska uprava te ostali uredi kluba, kao i veliki hotel.

Važno je napomenuti kako će sve površine koje su u vlasništvu višestrukog europskog prvaka postati javne, a izgradit će se i nova pješačka zona, kreće renoviranje ceste, fasade, klub će investirati i u podzemnu željeznicu. Čitav projekt, naglasimo još jednom, financirat će klub, niti jedan euro neće pasti na teret poreznih obveznika Katalonije.  Inače, sam projekt dobio je zeleno svjetlo gradonačelnice Ade Colau te predstavnika svih gradskih četvrti. Predstoje, kako tvrde iz kluba, tek neke formalnosti nakon kojih bi velika trogodišnja akcije Barce mogla započeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.