Barcelona- Deportivo 2-2, pogodak Rakitića

Foto: fah

Lider Primere Barcelona odigrala je u 15. kolu na Nou Campu samo 2-2 s Deportivom, a pogodak je zabio i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je povela preko Lea Messija (39) , a u 62. minuti Rakitić je postigao vrlo atraktivan pogodak s 20-tak metara u suprotivni kut. No, momčad iz La Corune se nije predavala i šokirala je Nou Camp golovima Lucasa Pereza (78) i Alexa Bergantinosa (87). Ovo je treći uzastopni remi Katalonaca u svim natjecanjima, no još uvijek vode s 35 bodova, tri više od Atletica i pet od Real Madrida, koji tek trebaju odigrati utakmice 15 kola. Deportivo je odličan, šesti na ljestvici.

Barcelona odlazi na Svjetsko klupsko prvenstvo u Japanu, pa će propustiti 16. kolo.

Rakitić: Šteta zbog izgubljenih bodova

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, strijelac pogotka za Barcelonu u remiju 2-2 s Deportivom, rekao je da žali zbog izgubljena dva boda jer su vodili 2-0 i utakmicu imali pod kontrolom no da nisu zabrinuti zbog neočekivanog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Treba čestitati Deportivu, odigrao je svoju utakmicu i zabio dva pogotka. Možda smo mi mogli zabiti treći i završiti s utakmicom, no sada treba dići glavu. Nije se dogodilo ništa strašno, u dobroj smo formi. Za tri dana je već nova utakmica i treba gledati naprijed“, rekao je Rakitić koji je u 62. minuti zabio svoj prvi ligaški gol u dresu Barcelone.

Barcelona je povela preko Lionela Messija u 39.minuti, a u 62. minuti je Rakitić opalio s 20-ak metara i atraktivno pogodio suprotni kut. Deportivo je smanjio u 78. minuti te poravnao rezultat u 87.

„Nismo se bili opustili, mi smo jaka i ujedinjena grupa igrača, gdje svi mogu igrati. Danas jednostavno nije bilo moguće pobijediti, šteta zbog izgubljenih bodova doma, pogotovu jer smo imali sve pod kontrolom no Deportivo je pokazao karakter. Iduću utakmicu nastojat ćemo pobijediti“, izjavio je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Barcelonin trozub – Messi, Neymar, Suárez – on je jedan od rijetkih igrača koji su ove sezone zabili gol u prvenstvu. To je još uspjelo samo Iniesti, Bartri i Vermaelenu.

Vezni 27-godišnji nogometaš proglašen u petak najboljim sportašem Hrvatske a u subotu je poručio da je nagrada rezultat rada i odricanja čemu su ga je naučili otac i obitelj te je napomenuo da je ponosan što je Hrvat.

„Ovo veliko priznanje dijelim sa svim svojim suigračima u reprezentaciji i Barceloni. Ponosan, sretan, cvjetam od radosti. Nagrada je rezultat rada i odricanja čemu me je naučio otac i moja obitelj koji me prate kroz cijelu moju karijeru“, rekao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ovom prilikom izražavam veliku zahvalnost ocu, majci, obitelji. Veliko hvala mojoj supruzi i kćeri koji mi pružaju podršku i bez kojih ništa ne bi imalo smisla. Također veliko hvala svim mojim navijačima i suigračima u Hrvatskoj. Ponosan sam što sam Hrvat. Veliki pozdrav svima“, dodao je.

U tradicionalnoj anketi Sportskih novosti, u kojoj je sudjelovao 351 sportski novinar iz 56 redakcija, Rakitić je dobio 162 glasa. Nagradu najboljeg sportaša u 2015. osvojio je ispred boksača Filipa Hrgovića s 96 glasova.

Rakitić nije prisustvovao dodjeli nagrada u Zagrebu jer danas u Barceloni igra prvenstvenu utakmicu protiv Deportiva iz La Coruñe. Ivan Rakitić lani je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo, španjolski kup, a zatim i europski superkup.

Barcelona, u čijoj se udarnoj momčadi učvrstio hrvatski reprezentativac, vodeća je momčad prvenstva te se plasirala u osminu finala Lige prvaka. Ovaj mjesec ju u Japanu očekuje Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.