Barcelona na krilima Suareza u finalu Svjetskog klupskog prvenstva

Foto: fah

Nogometaši europskog prvaka Barcelone plasirali su se u finale FIFA Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su u japanskoj Yokohami pobijedili kineski Guangzhou Evergrande s 3:0 (1:0) pogocima Luisa Suareza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona se lako obračunala s azijskim prvakom, iako bez dvojice superzvijezda – ozlijeđenog Neymara i Lea Messija, koji je neposredno prije utakmice morao u bolnicu zbog bubrežnih kamenaca. Odgovornost je preuzela treća Barcine zvijezda Luis Suarez, koji je postigao “hat trick” (39, 50, 67 pen) i uveo Barcelonu u finale. Urugvajac je prvi pogodak postigao nakon udarca hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, kojeg je kineski vratar obranio, ali nije uspio i Suarezov udaraca iz blizine.

U 50. minuti Suarez je pogodio za 2:0 nakon sjajnog proigravanja Andresa Inieste, dok je treći gol pao nakon dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca. Rakitić je odigrao cijelu utakmicu i bio je jedan od najboljih u redovima katalonske momčadi, dok trener Guangzhoua Luis Felipe Scolari, unatoč zaostataku, nije u igru stavio najveću zvijezdu i bivšeg igrača Reala Brazilca Robinha.

Barcelonu u finalu 20. prosinca čeka južnoamerički prvak River Plate, koji je u polufinalu izbacio domaću Hiroshimu (1:0). Barcelona ima dva naslova interkontinentalnog prvaka, dok River Plate u nedjelju može postati prva momčad iz Argentine kojoj je uspjelo osvojiti ovo natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.