Barcelona prodala TV prava za sljedeću sezonu za 140 milijuna eura

Vodstvo Barcelone prodalo je televizijska prava za sezonu 2015/2016. kompaniji Telefonica za 140 milijuna eura, s tim da katalonski klub može očekivati dodatnih 40 milijuna eura zarade od emitiranja reklama, objavili su u srijedu španjolski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova vijest neugodno je iznenadila tvrtku Mediapro, koja je posljednjih sedam sezona otkupljivala tv prava od Barce, a pod ugovorom ima i najvećeg Barcina rivala, Real Madrid.

U Španjolskoj klubovi sami odlučuju o prodaji tv prava, i zbog toga većina novca iz tog sektora ode Barceloni i Real Madridu, dok ostali prvoligaši dobijaju mrvice.

U engleskoj Premier ligi, koja tv prava prodaje kolektivno, odnosno u ime svih prvoligaša, raspodjela novca je puno pravednija. Tako najslabilji klubovi po plasmanu u Premier ligi mogu godišnje zaraditi od tv prava oko 100 milijuna eura, a u Španjolskoj tek 18 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će i Španjolska uskoro ozakoniti kolektivnu prodaju televizijskih prava za Prvu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.