Bayern donirao milijun eura za izbjeglice

epa04910201 Migrant crowd a track as police looks on inside the Keleti Railway Station in Budapest, Hungary, 03 September 2015. Hundreds of migrants rushed the platforms in Budapest after Hungarian police opened the city's Keleti station, which had been blocked to migrants since 01 September. Hungary's railway service said there were no trains headed to Western Europe for the time being. Thousands of refugee - many of whom have traveled from Africa and the Middle East in the hopes of reaching countries like Germany and Sweden - have been stranded at the station. EPA/ZOLTAN BALOGH HUNGARY OUT

Njemački nogometni velikan i skorašnji protivnik Dinama u Ligi prvaka, Bayern Munchen donirao je milijun eura za pomoć izbjeglicama, te najavio otvaranje trening kampa za one koji će se smjestiti u Munchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naša je društvena odgovornost pomoći tim nesretnim ljudima. Moramo pomoći djeci. ženama i muškarcima koja bježe iz svojih domova i pate,” poručio je izvršni direktor bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern će kroz svoju nogometnu akademiju u suradnji s gradom Munchenom otvoriti i kamp za djecu u sklopu kojeg će klinci imati osiguranu besplatnu hranu i školu njemačkog jezika. Dogovoreno je i da će na prvu iduću ligašku utakmicu Bayerna na Allianz Areni 12. rujna protiv Augsburga s prvom momčadi Bavaraca na travnjak istrčati i djeca migranata.

“Bayern je socijalno osviješten klub i hvala ima na tome. Rado smo se uključili u njihov projekt,” poručio je gradonačelnik Munchena Dieter Reiter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija u Munchenu je objavila kako je samo u srijedu na glavni gradski kolodvor stiglo oko 1,000 izbjeglica. Očekuje se kako će ove godine oko 800.000 osoba zatražiti azil u Njemačkoj što je četiri puta više nego prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.