Bayern osvojio naslov i isti dan uručio otkaze Salihamidžiću i Kahnu

Foto: snimka zaslona

Iako je u dramatičnom raspletu zadnjeg kola Bundeslige osvojio naslov prvaka, Bayern je danas uručio otkaze Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu, dvojcu koji je zadnjih godina uvelike kreirao klupsku politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarci su tako u istom danu ostali bez sportskog i izvršnog direktora. Novi izvršni direktor bit će Jan-Christian Dreesen, a nasljednik Salihamidžića još nije poznat.

– Prije svega želim zahvaliti našem Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju. Zapravo, moji životni planovi su imali nešto drugo na umu, ali kad Bayern pozove, odustaneš od svega. Ovaj klub mi je oduvijek bio u srcu i znam kakvu pozitivnu snagu može razviti. Nastavit ću koristiti svu svoju energiju kako bih bio uspješan s Bayernom na svim područjima i veselim se novom zadatku. Svi koji me poznaju znaju koliko mi znače klub, njegovi zaposlenici i naši navijači, rekao je na predstavljanju Dreesen.

– Ponosan sam što sam bio sportski odgovoran za Bayern gotovo šest godina. Želio bih se zahvaliti svim igračima, trenerima, cijeloj momčadi koja stoji iza momčadi i stožeru. Bio je to lijep put koji bih volio nastaviti, ali poštujem odluku upravnog odbora. Bayern je iznad svega i želim našoj momčadi i našim navijačima jedinstvo i uspjeh, izjavio je Salihamidžić na oproštaju od funkcije koju je obnašao od 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oliver Kahn bio je član uprave od siječnja 2020. godine, a u srpnju 2021. postao je izvršni direktor, naslijedivši Karl-Heinz Rummeniggea, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.