BBB-i će Dan pobjede proslaviti u Petrinji: Oslobodilačkom Olujom oslobođena i Banovina, odakle su velikosrpski agresori raketirali i Zagreb

Foto: Snimka zaslona

Navijačka skupina Dinama, BBB-i, odlučili su ovogodišnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dan hrvatskih branitelja, proslaviti 4. kolovoza u Petrinji, koja je tek trećeg dana nakon početka Oluje oslobođena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz više razloga Petrinja je oslobođena nakon Knina, koji je bio centar velikosrpske pobune, ali ne i centar velikosrpske agresije, on je bio u Beogradu.

Naravno, jedan od razloga snaga je velikosrpskih terorista na tom područuju, odakle su, podsjetimo, po zapovjedi ratnog zločinca Milana Martića i samozvanog predsjednika, takozvane Krajine, nekoliko mjeseci prije Oluje raketirali Zagreb. Drugi razlog je činjenica da je veća pažnja hrvatskih snaga bila usmjerena prema Kninu, čije je oslobođenje i definitivno srušilo velikosrpsku paradržavicu, bez obzira što su se nakon oslobođenja Knina još uvijek u Hrvatskoj nalazili džepovi koje su prividno kontrolirali velikosrpski teroristi, uključujući i one na Banovini. Nažalost, jednim dobrim dijelom oslobođenje Petrinje, grada udaljenog od Zagreba pedesetak kilometara, došlo je trećeg dana jer su na početku akcije povučeni neki pogrešni potezi zapovjednika te je poginulo oko 90 hrvatskih branitelja, među njima i jedna od legendi Domovinskog rata pukovnik Predrag Matanović, zapovjednik 2. bojne legendarne 2. gardijske brigade “Gromova”.

Nažalost, u većini gradova Banovine i danas se vide tragovi velikosrpskog divljanja. Velika većina hrvatskih civila koji su ostali na okupiranim područijima na zvjerski su način ubijena, posebno se to odnosi na Glinsko Novo Selo, a za što, nažalost, nitko nije odgovarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBB-i su uoči 24. obljetnice oslobođenja Hrvatske i proslave najveće pobjede hrvatske vojske u povijesti obrazložili zašto su odlučili Oluju, Dan pobjede, Dan Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih btanitelja proslaviti u Petrinji:

”Želimo podsjetiti na hrabrost i žrtvu ljudi koji su dali svoje živote i nemjerljiv doprinos u obrani Hrvatske i toga kraja.
Ponosni smo na Domovinski rat, Oluju, Sisak i Banovinu, Predraga Matanovića kao i druge pale hrvatske heroje, na 2. gardijsku brigadu Gromove i sve navijače Dinama koji su aktivno sudjelovali u obrani Domovine!

Program ovogodišnjeg obilježavanja i proslave Dana pobjede u Petrinji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– okupljanje na glavnom petrinjskom trgu (Trg hrvatskih branitelja) u prijepodnevnim satima 4. kolovoza (nedjelja)
– povorka kreće prema spomeniku posvećenom pukovniku Predragu Matanoviću i 233 poginula branitelja Petrinje i petrinjskog kraja od 1991. do 1995.
– obilazak masovnih grobnica na području Petrinje od kojih je najpoznatija ona kod Vile Gavrilović gdje je strijeljano 16 zarobljenih hrvatskih branitelja
– nakon svečanog dijela odavanja počasti našim herojima slijedi druženje na petrinjskom kupalištu

Točan program i satnica događanja biti će objavljeni u narednim danima. 

BAD BLUE BOYS…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.