Bernie Ecclestone poručio: ”Crnci su u puno slučajeva veći rasisti nego bijelci”

Ecclestone
Foto: fah

Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone svojom je izjavom za CCN iznenadio mnoge. Naime, Ecclestone je kazao ”da su u puno slučajeva crnci veći rasisti nego bijelci.’‘ Odmah se našao na udaru velikog dijela medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da svoju tvrdnju potkrijepi nekim dokazima slavni Bernie je kazao da je to primijetio te je dodao da ”glupo” uklanjanje spomenika usred pritiska pokreta Black Lives Matter. Radi se o ekstremističkom, ljevičarskom pokretu, koji jednim dijelom predvodi nasilne prosvjede u SAD-u, tijekom kojih se događaju brojne pljačke, tijekom kojih se događa palež, premlaćivanje, nažalost, prosvjedi su jednim dijelom prožeti brutalnim nasiljem, a o čemu se malo govori u tzv. mainstream medijima.

Pitali su i Ecclestonea je li Formula 1 trebala napraviti više u borbi protiv rasizma, bivši šef Formule 1 je na to pitanje rekao:

“Mislim da se prije nitko nije brinuo zbog toga. Oni su previše zauzeti borbom za pobjede u utrkama ili pronalaženjem sponzora ili nešto slično.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovakvih riječi 89-godišnjeg Ecclestonea oglasilo se, dakako, promptno i vodstvo Formule 1 te su poručili da se ne slažu izjavama Berniea Ecclestonea glede rasizma te jednakosti.

  “U vrijeme kada je potrebno jedinstvo da bismo se borili protiv rasizma i nejednakosti, mi se u potpunosti ne slažemo s izjavama Ecclestonea kojima nema mjesta u Formuli 1 ili u društvu”, navodi se u priopćenju Formule 1.

Oni su, dakle, već donijeli odluku čemu ima mjesta, a čemu nema u društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Bernie Ecclestone je Formulu 1 napustio 2017. godine i već su ga se odrekli, tek tvrde kako je njegova titula počasnog predsjednika istekla u siječnju ove godine.

Inače, ako je to uopće bitno, Bernie Ecclestone je bivši suprug hrvatske manekenke Slavice Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.