(FOTO) Zastave HOS-a na Poljudu: Hajduk nakon drame pobijedio Slaven za povratak na 2. mjesto

Foto: fah

Nogometaši Hajduka slavili su u 31. kolu Prve hrvatske nogometne lige na Poljudu protiv Slaven Belupa. Bilo je 2:1 za momčad splitskih ”Bilih”, nakon velike borbe. Hajduk je osvojio važne bodove u borbi za drugo mjesto Prve hrvatske nogometne lige. Momčad Igora Tudora privremeno se vratila na 2. mjesto, naime, Osijek u subotu gostuje kod Dinama, bit će to teško gostovanje za momčad iz slavonske metropole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Na Poljudu nije bilo previše atraktivnog nogometa, no, zato je bilo drame. Za Hajduk su najvažnija tri boda, do kojih su ”Bili” došli uz dosta muke, gosti iz Koprivnice su promašili kazneni udarac u završnici susreta. Hajduk se nakon dva poraza vratio tako na pobjednički kolosijek.

Kako smo već spomenuli u 90. minuti Slaven je promašio jedanaesterac, pucao je Mateus Lima. Brazilac je izborio najstrožu kaznu (povlačio ga je Kristian Dimitrov), a onda i sam odlučio pucati, međutim promašio je cijeli okvir gola.

Utakmica je za Hajduk počela idealno: u 10. minuti je sudac Mario Zebec opravdano dosudio penal nakon što je Bruno Bogojević igrao rukom, a Mijo Caktaš bio je siguran realizato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti iz Koprivnice brzo su se pribrali, u nekoliko navrata priprijetili Josipu Posavcu, a zatim ga i matirali u 24. minuti, kada se stoper Vinko Međimorec priključio napadu i prizemnim udarcem neobranjivo pogodio (lopta se od vratnice odbila u gol).

Samo četiri minute kasnije gosti su imali sjajnu priliku za potpuni preokret, no Posavec je obranio udarac Lime. U samoj završnici prvog dijela Posavec je još jednom vrhunski reagirao na Delićev pokušaj.

Do kraja poluvremena zaprijetio je i Brnić, ali je Ježina bio spreman. Brnić je pucao i u 55. minuti, ali ravno u gostujućeg vratara. U 59. minuti Hajduk je ipak poveo. Ubacio je Kreković s desne strane, a Samuel Edouk zabio glavom za novo vodstvo Bijelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda se u finišu dogodila već opisana situacija u kojoj je Mateus Lima htio drugo kolo zaredom biti Slavenov heroj (u prethodnom je svojim golom srušio Rijeku), ali poslao je loptu pokraj vratnice i bodovi su ostali u Splitu, piše portal gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.