Beusan o derbiju: ‘Letica je trebao dobiti crveni, a Soudani je faulirao Lopeza’

Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion Mateo Beusan analizirao je derbi Dinama i Hajduka rekavši kako je sudac Pejin u nekoliko navrata utjecao na ishod rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 52. minuti Nikola Moro napravio je prekršaj na Saidu što sudac nije kaznio, a u nastavku golman Hajduka Karlo Letica igra rukom na rubu šesnaesterca i ometa Soudanija u napadu. Ni to Pejin nije sudio, a Franck Ohandza zabio pobjednički gol za Hajduk.

Izravni slobodni udarac je trebao biti dosuđen i crveni karton za Hajdukovog vratara Karla Leticu. Nema priče o centimetrima, nova pravila jasno govore da svako sprječavanje ovakve situacije treba se dati ta opomena. Ovo sudac ne može vidjeti, nema on 3D, nema dubinu da vidi gdje je ruka i lopta. Mogao je vidjeti prvi pomoćni koji ima kut gledanja, ali treba vidjeti da li je trkački mogao pratiti situaciju, rekao je Beusan pa je prokomentirao prekršaj na Saidu: Sagledavajući njegov kriterij iz prvog dijela, jasno da se ovdje radi o faulu More. Bih li ga ja sudio, o tom potom. I onda se ovo kasnije ne bi ni dogodilo.

Na red je došao i nepriznat pogodak Saida zbog dosuđenog zaleđa: Vidite gdje se nalazi pomoćni sudac, tri metra je udaljen unatrag. U prvom trenutku nema zaleđa, a procijeniti s ovakve udaljenosti da je igrač nekoliko centimetara u zaleđu… Možemo reći da je pogodio, a imamo naputstvo da puštaš napadača ako si u dilemi. Međutim ne možemo ovdje reći da je greška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj Oko sokolova se osvrnulo i na na dosuđeni kazneni udarac za Dinamo kada je sudac i isključio Hajdukova stopera.

Mislio sam u prvom momentu da je dosudio prekršaj nad Lópezom jer je jasno da je Soudani svojom rukom prouzročio da López pada i onda njegova ruka ide gore. To je zakon fizike. Sve ovo poslije nema veze. Trebao je biti dosuđen faul za Hajduk. Onda ne bi bilo penala ni drugoga žutog kartona. Ako je on procijenio da je to penal, onda to je za žuti karton. Ali činjenično je stanje da je prije toga morao dosuditi faul za Hajduk, rekao je Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.