Dinamo iznenadio Betis u Sevilli, minimalna prednost uoči uzvrata

epa11156632 GNK Dinamo's players celebrate the 0-1 lead during the UEFA Europa Conference League 1st leg soccer match between Real Betis and GNK Dinamo, in Seville, Southern Spain, 15 February 2024. EPA/Jose Manuel Vidal

Nogometaši Dinama pobijedili su u Sevilli domaći Betis 1:0 u prvom susretu doigravanja za plasman u osminu finala Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Bruno Petković iz kaznenog udarca u 76. minuti. Uzvratni susret je 22. veljače na stadionu Maksimir.

Bilo je to deseto gostovanje Dinama u Španjolskoj u nekoj službenoj europskoj utakmici i prva pobjeda nakon devet uzastopnih poraza.

U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, no Dinamo je pokazao da se može nositi sa španjolskim sastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku Real Betis je imao na samom početku utakmice kada je pucao Nabil Fekir, ali je Ivan Nevistić bio spreman. Betis je u prvom poluvremenu uputio devet udaraca, od kojih dva u okvir, dok je Dinamo prema vratima Ruia Silve pucao tri puta, ali bez udarca u okvir gola.

U drugom dijelu ključni trenutak dogodio se u 75. minuti kada je Chadi Riad igrao rukom u kaznenom prostoru. Ukrajinski sudac Mikola Balakin je nakon asistencije VAR-a provjerio video snimku pokazavši na bijelu točku, a Petković je sigurno realizirao najstrožu kaznu. Najbliže izjednačenju domaćin je bio u 88. minuti kada je Jose iz slobodnog udarca pogodio okvir gola, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.