Biciklizam – Evenepoelu drugo zlato, Jurišević odustao

Foto: wikimedia

Belgijski biciklist Remco Evenepoel pobijedio je na cestovnoj utrci u juniorskoj konkurenciji na svjetskom prvenstvu u Innsbrucku, dok hrvatski junior Carlo Jurišević nije završio utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijancu je to drugo zlato na SP-u nakon što je slavio i u utrci na kronometar.

Evenepoel je 126.8 km prošao za tri sata, tri minute i 49 sekundi. Drugo mjesto sa 1:25 minuta zaostatka osvojio je Nijemac Marius Mayrhofer, dok je broncu osvojio Talijan Alessandro Fancellu koji je zaostao 1:38 minute.

Hrvatske boje branio je Carlo Jurišević koji nije završio utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juniorke su vozile 70.8 km, a zlato je osvojila Austrijanka Laura Stigger s rezultatom 1:56:26 sati. Srebro je osvojila Francuskinja Marie le Net, a treća je bila Kanađanka Simone Boilard koje su ciljem prošle u vremenu pobjednice.

Hrvatska juniorka Karla Kožić osvojila je 89. mjesto sa 17:50 minuta zaostatka, dok Dorotea Cargonja nije završila utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.