Beljak poručio Batiniću: ‘Vi ste se gospodo iz HNS-a prodali na najbesramniji način HDZ-u, vaša je reforma HEP’

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

HNS i aktualna Vlada stvaraju obrazovni sustav koji će Hrvatsku vući naprijed, a ministrica Blaženka Divjak prva je ministrica koja je reformu obrazovanja dovela do učionice, poručio je u četvrtak iz Hrvatskog sabora Milorad Batinić (HNS) kritičarima reforme i ministrice, i dobio žestoke odgovore Mosta i HSS-a.

> HNS: Čak petnaest imena povezano s nekim aferama

Činjenica je da je ministrica Divjak prva ministrica koja je reformu obrazovanja dovela do učionice, rekao je Batinić te odgovorio na kritike Mosta, HSS-a, Hrasta.

> Nakon optužbi zbog pedofilije u lektiri pomoćnica ministrice Divjak Lidija Kralj ne daje odgovore, ali hvali obrazovnu reformu

HNS je stvorio pretpostavke, dao politički okvir ministrici i stotinama profesora koji rade na reformi. Riječ reforma kad je vi izgovarate ima dijametralno suprotno značenje od onoga što reforma je, odgovorio je Batinić Mostu koji HNS proziva da je privatizirao reformu obrazovanja.

> Željka Markić: Zabrinjava mogućnost da se povezivanjem HDZ-a i HNS-a zatvara krug korupcije

HSS-u poručuje da oni, a ne HNS, vrijeđaju vjernike.

> HNS-ov bivši ministar Ivan Vrdoljak ne vidi korupciju u aferi s razdjelnicima

HSS, koja još ima slogan Vjera u Boga i hrvatska sloga! kritizira i kaže nam ‘zaglupljujute ljude’, jer je vjeronauk u školama, podsjeća Batinić i HSS-u uzvraća kako oni vrijeđaju vjernike. Vjeronauk kao izborni predmet nema veze s Ministarstvom obrazovanja, on je posljedica Vatikanskih ugovora, ili ne znate ili manipulirate javnošću, poručuje HSS-ovcima.

> HNS-ov Vrdoljak na plakatima predstavlja obrazovnu reformu kao svoj projekt i uspjeh!

Šef HNS-ova Klubu Hrasta poručuje da “našu djecu nećemo učiti da je zemlja ravna ploča, nećemo koristiti kurikulume prethodnih stoljeća”.

> Tko je Ivan Vrdoljak – čovjek koji je bio protiv referenduma o braku i koji nosi brojne ‘repove’ iza sebe

Imao je poruku i za Glas, koji mu je, kaže, svojevrsno razočarenje, s obzirom da se ta stranka pozicionira na lijevom, liberalnom spektru, a s dosta cinizma Školu za život naziva Život za školu.

Grmoja ironično: ‘Hvala Vrdoljaku, Sauchi, Ferenčku za reformu kojoj svjedočimo’

“U ovoj grupaciji nedostaju kolege iz Živog zida, pa kako se ideja Amsterdamske koalicije nije ostvarila, možda da formiraju koaliciju kaosa”, preporučio je Batinić.

> Sve afere HNS-ovog Ivana Vrdoljaka – optuženog za prijetnje hrvatskom članu NE Krško

Potaknut Batinićevim nabrajanjem HNS-ovih zasluga za spas obrazovne reforme, Nikola Grmoja (Most) ironično se zahvalio i Ivanu Vrdoljaku, Srećku Ferenčaku, Tomislavu Sauchi, koji je dio Kluba HNS-a, ” za reformu kojoj svjedočimo”. Hvala im što su isporučili 14 tableta djeci, što su na vrijeme isporučeni udžbenici za socijalno najugroženije, imat ćete našu punu potporu u predanoj borbi za obrazovanje i našu djecu, poručio je HNS-u i Batiniću.

> Vrdoljak u udarnom terminu na HRT-u tumačio obrazovnu reformu kao HNS-ov projekt i uspjeh!

Krešo Beljak (HSS) podsjetio je Batinića da su HSS i HNS zajedno išli na izbore 2016., kad je HNS “žestoko kritizirao” nazadnost HDZ-a i hrvatskog obrazovanja, kojeg su se sada primili. “Izmislili su gospođu Divjak, kojoj se divim, stvarno radi prave reforme”, uzvratio je Batiniću.

“Vaša reforma je HEP, zauzimanje dobro plaćenih fotelja u HEP-u, u Janafu (…) vi ste se gospodo iz HNS-a prodali na najbesramniji način HDZ-u, prodali ste stranku koju je osnovala Savka Dapčević Kučar”, ustvrdio je Beljak.

“Ne radite ništa, ne postojite i pustite HSS na miru”, poručio je HNS-u.

> Beljak napao HRT zbog isprike o napadu na dječji dom u Jastrebarskom: ‘Samo je nedostajalo da napišu krvožedni partizani’

> Prof. Matko Marušić: S novom školskom godinom, prividno probno, počinje protuhrvatski školski program

> Skandalozna pozadina kurikulne reforme

> Sonja Čikotić: ‘Što Divjak poručuje budućim nobelovcima – da pišu tanje romane?’

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/mt