Bilić: ‘Možda u ovom trenutku očekujemo previše, ali i dalje mislim da smo barem na papiru bolji od Škotske’

Foto: snimka zaslona

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić je za škotski The Herald najavio današnji ogled Hrvatske i Škotske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno, Škoti su sposobni pobijediti nas. Nisu imali sreće protiv Engleske. Odlično su se branili i vratio im se Tierney, koji s Robertsonom čini lijevu stranu vrlo snažnom”, započeo je Bilić.

“Nama su veliki pritisak stavili mediji, ali i igrači sami na sebe. I dalje smo viceprvaci svijeta. Bio bi velik udarac kad bismo ispali. No pritisak je i na Škotima, ovo je njihov san”, rekao je.

“Gledao sam Škotsku protiv Srbije i po načinu na koji su proslavili pobjedu, možete vidjeti koliku želju imaju i što im je ta pobjeda značila. Svi su oni profesionalci koji igraju na vrhunskom nivou i pod pritiskom su da prođu dalje jer žele proći dalje. Nitko vam ne mora prijetiti da biste osjetili pritisak. Pritisak osjećate unutar sebe jer želite nešto postići, ne želite izgubiti”, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo napraviti veliko poboljšanje da pobijedimo Škote. Susretom protiv Engleske vratili su si samopouzdanje koje su možda izgubili porazom od Češke. Vratili su si momentum i bit će maksimalno motivirani jer imaju situaciju u kojoj prolaze s pobjedom”, ističe.

No, misli kako Hrvatska ima bolje igrače i da se zna nositi s pritiskom ovakvih utakmica.

“Ako usporedite ovu Hrvatsku s Hrvatskom koja je igrala u finalu Svjetskog prvenstva, ova Hrvatska malo kaska. Mladi igrači kojima je ovo prvi turnir trebaju iskustvo, kao što su igrači koji su bili na svom vrhuncu 2018. godine platili cijenu 2008., 2010., 2012. i tako dalje. Možda u ovom trenutku očekujemo previše, ali i dalje mislim da smo barem na papiru bolji od Škotske”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.