Bivši golman Dinama stradao u prometnoj nesreći, otac kaže: ‘Karlo je jako teško, bore mu se za život’

Foto: Prigorski.hr/Privatni album

Talentirani golman Radnika iz Križevaca Karlo Sokač (18) bio je u automobilu koji je kod Radničkog dola sinoć izletio s ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stradali su mu vratni kralješci, oduzete su mu obje noge i lijeva ruka, doznaje Prigorski.hr.

Igrač je pri svijesti te će uskoro biti operiran u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Draškovićevoj u Zagrebu.

“Dragi prijatelji hvala vam svima na podršci.
Oprostite ne mogu odgovarati na sve pozive i poruke.
Mojem Karlu sada počinje najvažnija utakmica, ona na bolničkom krevetu.
Sine moj, uvijek sam ti govorio da je život borba.
Neka ti dragi Bog pomogne.
KARLO moj, ljubavi moja”, objavio je na Facebook profilu Karlov otac, Davor Sokač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, branio je u omladinskoj školi Dinama prije nekoliko godina, a na probu su ga zvali i iz Bayerna. Stigao je u “modri” klub iz Slaven Belupa, a Dinamovi skauti navodno su ga primijetili na međunarodnom turniru u Ivanić-Gradu gdje je osvojio titulu najboljeg vratara turnira. Tada ga je u susretu ekipa starosnih dobi do 12 godina na gol Križevčana s nepunih devet godina stavio trener Vedran Bukal.

Ranije je bio i u selekcijskim kampovima HNS-a pod paskom tadašnjeg direktora Romea Jozaka, a svlačionicu je dijelio sa Šegom, Kotarskim, Baturinom, Franjićem i ostalim mladim uzdanicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.