Bivši hrvatski skijaš Jakov Fak drugi slovenski sportaš godine

Skijašica Tina Maze i skijaš-skakač Peter Prevc najbolji su slovenski sportaši u ovoj godini u tradicionalnom izboru sportskih novinara, a najboljom ekipom proglašena je muška odbojkaška reprezentacija na svečanosti održanoj u Cankarjevem domu u Ljubljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tina Maze, koja propušta ovu sezonu, uvjerljivo je pobijedila s 376 bodova, a druga je bila džudašica Tina Trstenjak sa 177. Peter Prevc je u izboru najboljeg sportaša osvojio 236 bodova te nadmašio biatlonca i bivšeg hrvatskog reprezentativca Jakova Faka koji je dobio 177 bodova od članova Društva sportskih novinara Slovenije.

Maze i Prevc su pobijedili i u prethodna dva izbora, a najbolja slovenska skijašica svih vremena je ovu nagradu osvojila šesti put ukupno, dok je Prevc triput bio najbolji. Odbojkaši koji su osvojili srebrno odličje na Europskom prvenstvu, po prvi su put u povijesti proglašeni najboljom ekipom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.