Bivši predsjednik Međunarodne atletske federacije Lamine Diack pod istragom za korupciju

Foto: fah

Bivši predsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Senegalac Lamine Diack optužen je u srijedu za korupciju povezanu s prikrivanjem rezultata doping testova, doznaje se iz francuskih pravosudnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno je optužen i njegov pravni savjetnik odvjetnik Habib Cissé. Diacka se tereti da je u svojoj karijeri predsjednika IAAF-a koja je počela 1999. zatajio brojne rezultate doping testova o čemu su mediji nedavno pisali. U vezi s tom istragom već je uhićen jedan liječnik, dodao je isti izvor.

Laminea Diacka je na čelu IAAF-a u kolovozu ove godine zamijenio Britanac Sebastian Coe. Diack je optužen za pasivnu korupciju i pranje novca.

Na kraju mandata 82-godišnjeg Diacka na površinu je isplivalo više afera unutar IAAF-a. Njegov sin Pape Massata Diack, koji se bavio marketingom unutar Federacije, bio je prisiljen napustiti taj posao jer je optužen za korupciju također u vezi s prikrivanjem slučaja dopinga u Rusiji. Blagajnik IAAF-a i predsjednik Ruskog atletskog saveza Valentin Balakhnichev zbog tog je skandala povučen s te funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.