Bjelica i kasnije Mamić od Dinama su napravili ozbiljnu europsku momčad

Foto: snimka zaslona

Dinamo se pokazao još jednom kao ozbiljna europska nogometna momčad, i bez Nenada Bjelice i bez Danija Olma Modri suvereno marširaju prema osmini finala Europske lige. Bjelica ranije i Zoran Mamić nešto kasnije od Dinama su s vremenom napravili jednu ozbiljnu europsku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, plavi su večeras na gostovanju u Rusiji u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige svladali 3:2 Krasnodar te su s ova tri gola ostvarili sjajan posao, međutim, nije gotovo…

”Čestitke mojim igračima, na kraju smo ih mogli dobiti i s više razlike, šteta što neke kontre nismo završili kako je trebalo, ali pobjedi se ne gleda u zube”, rekao je na početku Zoran Mamić nakon utakmice za Arenasport.

Analiza trenera Dinama…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Rusi su kombinatorni, opasni, puno mijenjaju pozicije, baš smo u poluvremenu komentirali da ponekad ni samo ne znaju tko igra gdje, ali većim dijelom utakmice uz dobru komunikaciju igrača na terenu uspijevali smo ih zatvoriti. Obavili smo pola posla, ali u uzvratu ćemo morati biti minimalno ovako dobri, ako ne i bolji da bismo prošli.”

Podsjetimo, Zoran Mamić je dvije godine u Al Ainu trenirao Marcusa Berga, tada je spomenuti igrač pokazao svoju klasu.

”Bila mi je privilegija voditi takvog igrača. Zabio je 300 golova u karijeri, ima 34 godine, a izgleda kao da su mu 22, fizički je moćan, brz, zna sve trikove.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličan potez Mamića bilo je i uvođenje Atiemwena:

”On na treninzima ima fantastičan ‘body language‘, izvrsno radi i sada je nagrađen. Vjerujem da nam može donijeti još puno veselja…”

Mamić je najavio i uzvrat na Maksimiru, svjestan je trener Dinama kako plavima predstoji još dosta posla…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Krasnodar će igrati slično, a mi se ne smijemo braniti jer mi nismo momčad koja se zna braniti 90 minuta. Moramo tražiti gol i u Zagrebu, mislim da razinu svoje igre možemo podići još stepenicu-dvije…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.