Bjelica: ‘Igrači će za mene biti pukovnici bez obzira na to kako će završiti sezona’

Foto: snimka zaslona

Trener Osijeka Nenad Bjelica najavio je prvenstveni susret s Hajdukom koji se igra u petak s početkom u 20.30 sati na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ekipa je ovaj tjedan jako dobro radila, bez obzira na malo slabiji rezultat u Koprivnici, bila je jako fokusirana na treningu. Igor Silva zbog kartona i Jurčević zbog ozljede neće biti spremni za Hajduk u petak, rekao je Bjelica.

Nedavno je vodio 500. utakmicu u karijeri, a dosad je vodio osam klubova.

– To ima jako veze s mojim karakterom, to što sam bio u osam klubova. Nisam tip koji živi od svoje energije i velike motivacije pa normalno je da u nekom trenutku motivacija pada i onda dođe do rastanka s nekim klubom. Ne znam da li će biti osam ili više/manje klubova, ali to ima veze sa mnom. Mislim da je za trenera maksimum tri sezone u jednom klubu, nekad mogu biti dvije ili četiri sezone, rekao je Bjelica te komentirao izbor u napadu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imamo široki kadar u napadu, u Koprivnici su igrali Mierez i Santini, mislili smo da ćemo s ubačajima biti opasni jer su nadmoćni u odnosu na njihove stopere, ali do tih ubačaja nije došlo. Moguće da ćemo napraviti neke izmjene u napadačkom dijelu. Imamo pet dobrih napadača za dvije pozicije.

Pohvalio je Marka Livaju i očekuje težak susret s Hajdukom.

– On daje dimenziju više igri Hajduka, poštujemo ga, ali i sve koji igraju u Hajduku. Morat ćemo biti fokusirani na sve igrače tamo da dođemo do pobjede koju želimo. Dat ćemo sve od sebe i pokušati pobijediti, rekao je Bjelica te stao uz svoje igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je da je klub odbio ponudu od četiri milijuna eura za Mihaela Žapera iz Portugala, za vratara Ivušića od dva milijuna iz Turske, za Ramona Miereza od šest milijuna iz Rusije.

– Ja sam zadovoljan s igračima koje imam, oni su sjajni, sretan sam što ih treniram. Kako god završila sezona, oni će za mene biti pukovnici, najvažnije za mene kao trenera da daju sve od sebe. Otkad sam ja tu, imamo najbolje rezultate u HNL-u, imamo najboljeg strijelca, najboljeg asistenta, vratara s najviše čistih mreža, zadnjeg veznog s najviše golova i asistencija, statistički smo najbolja momčad u HNL-u, oni ne mogu biti samo pokojnici, već samo pukovnici. Ako hoćete tražiti pokojnika, to mogu biti ja pod navodnicima. Nabrojao sam pet-šest razloga zašto zaslužuju puno više biti u novinama nego njihov trener, zaključio je Bjelica, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.