Emery oprezan: ‘Dinamo nam može zakomplicirati situaciju’

epa09128638 Villarreal's head coach Unai Emery reacts during the Spanish LaLiga soccer match between Villarreal CF and CA Osasuna at Estadio La Ceramica stadium, in Vila-real, eastern Spain, 11 April 2021. EPA/Domenech Castello

Trener španjolskog nogometnog prvoligaša Villerreala Unai Emery rekao je u srijedu kako pobjeda od 1:0 nad Dinamom u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige nije dovoljna prednost uoči sutrašnjeg uzvrata jer je Dinamo opasna momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utakmica je izazov jer Dinamo tijekom natjecanja u skupinama Europske lige nije izgubio ni jednu utakmicu u gostima, bio ga je pobijedio samo Tottenham u osmini finala. Isto kao što nam je u Zagrebu bio izazov pobijediti jer Dinamo ondje nije bio poražen, tako sada imamo novi izazov!”, rekao je Emery na konferenciji za medije u sportskom kampu Villarreala.

“Dinamo je dobra momčad pa se pripremamo kao i za prvu utakmicu. To je momčad koja igra da bi pobijedila, koja je navikla pobjeđivati, a kada mora učiniti zaokret kao što je sada slučaj, ima mnogo načina kako to ostvariti. Znaju napadati iz protuudara, pa kombinatorikom, preko krila, opasni su iz veznog reda na čelu s Ademijem. Kada se postave i defenzivno kao u Zagrebu također, su opasni za vrata protivnika, što su pokazali u prvoj utakmici kada su imali svoje dobre trenutke. Poštujem stoga Dinamo”, dodao je Emery.

“Sposobni su nam zakomplicirati situaciju. Nastojat ćemo održati prednost iz prve utakmice, ali ona nije dovoljna, zabiju li nam gol sve se mijenja, bit će izjednačeno. Sutra se svašta može dogoditi, ali bitno je da cijelo vrijeme ostanemo hladne glave. Bit će teška utakmica i mi smo toga svjesni, moramo nastaviti ondje gdje smo stali u Zagrebu. S velikom željom ćemo ući u utakmicu”, poručio je Emery.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.