Bjelica: Mislim da će izbor biti između Kramarića i Petkovića

Foto: fah

Hrvatski nogometni stručnjak Nenad Bjelica jedan je od stručnih komentatora HRT-a za Svjetsko nogometno u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši trener Osijeka odmara se od trenerskog posla što je i otkrio u emisiji Qatara.

– Odmaram i pratim nogomet, gledam ga puno. Pratit ću s vama Svjetsko prvenstvo, primam pozive i upite, ali ništa konkretno, kazao je Bjelica na početku.

Osvrnuo se na otvaranje SP-a i pobjedu Ekvadora protiv domaćina Katara 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očekivana pobjeda Ekvadora protiv domaćina koji je pružio što je mogao pružiti. Ekvador se pokazao kao ozbiljna reprezentacija s Valencijom u odličnoj formi što je pokazao u Turskoj. Sigurno da su kandidati za prolazak skupine, rekao je Bjelica pa dodao:

– Katar? Znamo da nije reprezentacija koja može očekivati nešto na Svjetskom prvenstvo. Imamo dobre stadione te se nadamo da će biti dobro prvenstvo.

Svjetsko prvenstvo igra se u netipičnom terminu, usred zime i klupske sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidjet ćemo kako će ekipe reagirati na atipično Svjetsko prvenstvo. Možda će momčadi biti manje umorne nego tijekom ljeta. Igrači još nisu toliko umorni, nema zamora materijala, a atipično je što se igra zimi u takvoj klimi. Vidjet ćemo se tko će se najbolje prilagoditi, kazao je Bjelica.

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je srebro u Rusiji, a Marcelo Brozović rekao je u jednom intervjuu kako bi bilo lijepo sada napraviti korak više.

– Korak više? Bilo bi lijepo. Barem 20 reprezentacija se nadaju da će biti svjetski prvaci. Trebamo biti optimistični, a za to nam daju zadnji rezultati. Imamo kvalitetan kadar i mix mladosti i iskustva. Izbornik je odradio nekoliko natjecanja s njima te se imamo pravo nadati dobrom rezultatu, ustvrdio je Bjelica.
Tko će u napad, pitanje je koje “muči” hrvatsku javnost posljednjih nekoliko tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kramarić ima najviše iskustva, mislim da će izbornik između njega i Brune Petkovića birati za prvu utakmicu. Marko Livaja je bio ozlijeđen, a Budimir nije u toj formi kao ostali igrači. Drugačiji su napadači, Petković je sličan Livaji, dobro igra leđima, može zadržati loptu, možda mu fali prisutnost u šesnaestercu za razliku od Livaje koji puno zabija i asistira. Kramarić je uvijek gdje treba biti, kao lisica, mislim da će izbor biti između Kramarića i Petkovića, kazao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.