Bjelica nakon saznanja o kazni otkrio kako se osjeća i što i kako dalje s Dinamom

Foto: fah

Trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica kažnjen je od UEFE s jednom utakmicom zabrane vođenja ekipe zbog isključenja u uzvratnom dvoboju Europske lige protiv Viktorije Plzenj (3-0) u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica je isključen krajem prvog poluvremena kada je tražio aut, a potom povukao desnog braniča gostiju Milana Havela kod kojeg je bila lopta. Rumunjski sudac mu je dao crveni karton, a UEFA ga je kaznila s jednom utakmicom suspenzije.

O svemu je progovorio na konferenciji za novinare.

Kako sad pripremiti momčad?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utakmica se priprema 5-6 dana. Do sat i pol prije utakmice mogu biti s momčadi, ali tu ionako ne dajem neke pretjerane informacije jer su igrači već pripremljeni. Vjerujem da će to moji asistenti odraditi na najbolji mogući način”, bila je prva izjava Bjelice koju prenose Sportske novosti pred okupljenim novinarima ispred maksimirskog Juga.

Kajete li se zbog svog postupka?

“Ne kajem se, dogodilo se… Moram priznati da je kazna opravdana. Morao sam kontrolirati svoje emocije. Bio je veliki ulog i izdale su me emocije. Prihvaćam kaznu. Ne možete neke stvari kontrolirati. Nije mi prvi puta. Siguran sam da će moji asistenti to odraditi vrhunski i da igračima neće nedostajati Nenad Bjelica na klupi. Ne treba mojim igračima toliko trener u tom susretu, oni su već sami po sebi vrlo motivirani. Treneri ih tu tek može nešto smiriti ili dati neke informacije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strah od veće kazne?

“Strahovao sam, a ovo je minimalna kazna. No mislim da nije to bio prekršaj za nešto više. Prihvaćam i idemo dalje.”

Situacija s Ademijem i Hajrovićem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hajrović, njega sigurno nema u prvoj utakmici, a za drugu ćemo vidjeti. Što se tiče Ademija, njega neće biti na obje. On ide na operaciju. Nema više smisla igrati s tim bolovima. Kako ga zamijeniti? Imamo igrače koji su pokazali da se na njih može računati. Vidjet ćemo još do utakmice tko će to biti i što ćemo napraviti za taj četvrtak.”

Benfica?

“Ekipa s vrhunskom individualnom kvalitetom, a i momčadski su jaki. Imaju jasnu viziju na terenu u svakoj fazi nogometne igre. Imaju dosta mladih igrača, ali ima tu i iskusnih. Vidjet ćemo kako će im biti na punom Maksimiru i hoće li podleći pritisku. Najvažnije je kako ćemo se mi prezentirati. Vjerujem da, ukoliko mi budemo na nivou naših europskih utakmica, imamo šanse za prolaz.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.