Bjelica nakon ždrijeba: “Viktorija je favorit, ali vjerujem u prolaz”

Foto: fah

“Viktorija je lagani favorit, ali mi imamo svoje šanse i vjerujem da ih možemo proći,” kazao je trener Dinama Nenad Bjelica nakon što je ždrijeb parova 16-ine finala Europske lige spojio hrvatskog prvaka i Viktoriju Plzen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica na rasporedu je 14. veljače u Plzenu, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije na stadionu Maksimir. Česi su u Europsku ligu stigli preko Lige prvaka gdje je u skupini G osvojili treće mjesto iza Real Madrida i Rome, a ispred msokovskog CSKA.

Česi su u šest susreta upisali dvije pobjede, jedan remi i tri poraza uz razliku pogodaka 7-16. Samo je Crvena zvezda ove sezone u elitnom natjecanju ‘Starog kontinenta’ primila više golova od Viktorije, 17. Viktorija je u Plzenu pobijedila Romu (2-1), odigrala 2-2 protiv CSKA, te izgubila od Reala (0-5), dok je na gostovanjima slavila u Moskvi (2-1), te izgubila u Madridu (2-1) i Rimu (0-5).

“Uvijek može bolje, no moglo je biti i gore. Ispali su iz Lige prvaka u Europsku ligu i zaslužuju respekt. Viktorija je ove sezone pobijedila Romu i CSKA i osvojila sedam bodova u skupini Lige prvaka. Iako su oni lagani favoriti, mi imamo svoje šanse i vjerujem da možemo proći,” poručio je strateg ‘modrih’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je uoči ždrijeba bio postavljen za jednog od 16 nositelja, a mogući protivnici bili su Lazio, BATE Borisov, Rennes, Rapid, Krasnodar, Malmo, Zurich, Celtic, Slavia Prag, Sporting, Olympiakos, Viktorija Plzen, Club Brugge, Šahtar i Galatasaray.

“Ispred nas je dva mjeseca kako bi ih upoznali, sigurno će i oni biti pripremljeni za nas,” dodao je.

Bjelica je poručio kako mu je najveća želja da dečki ostanu na okupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To bi bila najveća naša vrijednost. Mislim da sa četiri tjedna treninga možemo još puno toga poboljšati u našoj igri, pogotovo u ofenzivi. Kad jedna momčad u šest utakmica ne primi gol, znači da jako dobro radi na terenu, a kad tako rudarski radimo na terenu, onda nam u napadu nedostaje briljantnosti, snage, svježine. Ako pobjeđujemo, tada napreduje i momčad i svaki igrač pojedinačno. Vidjet ćemo hoće li nas napustiti netko od stožernih igrača iako kod njih ne vidim preveliku želju da odu iz Dinama. Ali, ako odu, bit ćemo spremni,” zaključio je trener hrvatskog prvaka.

Dinamo je nakon 49 godina čekanja izborio ‘europsko proljeće’ osvojivši prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave u Anderlechta.

‘Modri’ su u šest utakmica upisali četiri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 11-3. Posljednji put euro-proljeće je dohvatio u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u 1. kolu izbacio Slovan iz Bratislave, te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1-3, 0-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.