Bjelica: “Spremni dočekujemo Dinamo, važno je da mi budemo vrhunski”

Foto: fah

Sedmo kolo domaćeg nogometnog prvenstva donosi dva derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju od 18.55 Osijek u Gradskom vrtu dočekuje Dinamo, dok je istoga dana od 21 sat na Poljudu na rasporedu Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke.

Na vrhu prvenstvene ljestvice se ‘zagužvalo’. Vodeći su Hajduk i Osijek sa po 13 bodova, a slijede, uz utakmicu manje, Lokomotiva, Dinamo i Rijeka sa po deset bodova.

Osječani su se u srijedu družili s navijačima dobivši od njih puno pozitivne energije uoči ogleda s aktualnim prvacima. Derbi s Dinamom najavili su trener Nenad Bjelica i branič Slavko Bralić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo je jako lijepo na druženju s našim navijačima, samo neka situacija s koronavirusom bude bolja pa će biti i više takvih druženja. Mislim da je to potrebno kako bismo se još više homogenizirali s našim navijačima, da u djeci probudimo tu ljubav koju im usađuju njihovi roditelji. Kada se uspiju sresti sa svojim idolima sigurno će još više zavoljeti klub, a mi ćemo sa strane kluba raditi da toga bude što više.

Prošlo kolo Osječani su doživjeli neočekivani posrtaj u Puli gdje je Istra 1961 slavila 2:0, a sada je pred njim ogled s Dinamom, koji nakon poraza od Šerifa europski put nastavlja u Europskoj ligi.

– Atmosfera je nakon poraza u Puli dobra, poraz je bio neočekivan, ali zaslužen. Iza nas je kvalitetan tjedan, mislim da spremni dočekujemo suparnika. Dinamo je sjajna momčad, sa sjajnim igračima i odličnim trenerom. Liga prvaka bi bila šlag na tortu, ali već ulaskom u grupnu frazu Europske lige ispunili su svoj cilj. Vidjet ćemo kako će se to reflektirati na njih u nedjelju, ne mogu predvidjeti ni sastav ni sustav jer su dosta mijenjali u zadnje vrijeme, ali pripremit ćemo se na najbolji mogući način. Važno je da mi budemo vrhunski, ako je tako onda su izgledi za pobjedu u svakoj utakmici veliki, rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječki strateg još nije odlučio kojih 11 će istrčati u nedjelju u Gradskom vrtu.

– Vidjet ćemo hoće li biti promjena, nisam još sto posto odlučio. Devet, deset igrača imam u glavi, ali i još neke nedoumice. Ova zadnja dva treninga će mi dati odgovor na pitanje hoće li biti promjena. Sezona je duga i teško je da će jedna momčad od prvog do 36. kola igrati s istom postavom. Poznat sam po tome da vjerujem svojim igračima, svaki u kadru ima priliku igrati. U odnosu na zadnju utakmicu neće biti previše izmjena jer i u dobru i u zlu morate dati podršku svojim igračima. Nadam se da ćemo pokazati pravo lice i pobijediti jakog suparnika, zaključio je Bjelica.

Branič Osijek Slavko Bralić kaže da za Dinamo ne treba veći motiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Situacija u momčadi je jako dobra nakon neugodnog iznenađenja porazom u Puli. Momčad je svjesna da nismo dali maksimum, ali analizirali smo pogreške i okrenuli novi list. Slijedi Dinamo od kojega ne treba veći motiv, svi su spremni, imamo kvalitetu za nositi se s njima i s nestrpljenjem očekujemo početak utakmice. Tko iz Dinama prijeti? Nema potrebe izdvajati nekoga jer svi znamo da Dinamo ima izvrsne pojedince koji u svakom trenutku mogu napraviti prevagu. Moramo biti koncentrirani i čvrsti da ih što bolje zatvorimo, nema tu neke velike mudrosti, rekao je Bralić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.