Sve bolji Borna Ćorić uoči teniskog spektakla u Varaždinu: Rezultati su bili fenomenalni i mislim da sam odigrao dva najbolja turnira u životu

Foto: fah

Još je jedan dan ostao do izvlačenja parova za predstojeći susret četvrtfinala Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana, a izbornik gostujućeg sastava Dias Doskarajev u srijedu je rekao da se slaže da je Hrvatska favorit i da njegova momčad ima male šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska ima sjajne igrače koji mogu računati na pobjedu i protiv najjačih na svijetu. Naše su šanse male, ali premda one bile 10 ili 20 posto ne treba ih podcijeniti”, rekao je Doskarajev.

Borna Ćorić je upravo ovog tjedna došao do najboljeg plasmana u karijeri na pojedinačnoj ATP listi, 28. mjesta, a to se je dogodilo nakon dva izvrsna rezultata u SAD-u, polufinala u Indian Wellsu i četvrtfinala u Miamiju. Koliko su ti rezultati podstrek uoči susreta u Varaždinu?

“Sigurno jesu. Rezultati su bili fenomenalni i mislim da sam odigrao dva najbolja turnira u životu. Odigrao sam jako puno mečeva, dobro se osjećao i to će mi pomoći, imam dosta samopouzdanja. Opet, ovo je nešto drugačije, igra se na zemlji, u dvorani, tako da su uvjeti potpuno drugačiji. Malo sam kasnije došao nego obično, tako da još imam problema s vremenskom razlikom, ali valjda ću biti spreman za petak”, rekao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko za samopouzdanje znači sjajan meč protiv Rogera Federera u Kaliforniji, gdje ste bili blizu pobjedi?
“Znači puno, ali i mečevi prije toga i mečevi potom u Miamiju mi puno znače. Pobjeđivao sam igrače koji su oko tridesetog, četrdesetog i pedesetog mjesta, od kojih sam prije često gubio. Pokazao sam ranije da mogu igrati protiv najjačih, a onda bi došli mečevi s igračima koji su trideseti ili četrdeseti i od njih gubio. Sada sam i takve pobjeđivao, i to dobrom igrom. To mi za samopouzdanje više znači od meča protiv Federera”, kazao je Ćorić.

Izbornik Krajan je na konferenciji za novinare ponovio da je Hrvatska favorit, ali da oprez ne smije izostati.

“Sigurno smo favoriti, to nije sporno, no svi znamo da je ovo tenis, Davis Cup, i da se svašta može dogoditi. Bilo bi dobro da u petak Marin igra prvi, pa da ja u svoj meč uđem još opušteniji, ali u svakom slučaju ne trebamo se opustiti i pomisliti da smo već sada pobijedili”, napomenuo je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će i kada igrati saznat će se na ždrijebanju u Areni Varaždin u četvrtak oko 12.30 sati, a Ćorić ima negativan omjer sa svojim suparnikom u petak Mihailom Kukuškinom.

“Već sam nekoliko puta rekao da protiv njega imam omjer 0-2. Čak nisam igrao loše, ali on je igrao jako dobro. Neugodan je igrač, jako ga respektiram, tako da sigurno neće biti lagano”, dodao je Borna Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.