Utemeljitelji HDZ-a Zagreb: Kad je zabrana glasovanja po savjesti postala politika HDZ-a?

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Utemeljitelji HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman“ Grada Zagreba osvrnuli su se na najavu da se neće dopustiti HDZ-ovim saborskim zastupnicima glasovanje po savjesti glede Istanbulske konvencije, navodi HKV. Zaključke utemeljitelja potpisuje Ante Beljo, jedan od utemeljitelja HDZ-a i član Gradskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Grada Zagreba i bivši zastupnik u Hrvatskom saboru. Član Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) postao je 1989. – 1990. tijekom demokratskih promjena u Hrvatskoj. Obavljao je dužnost ravnatelja Hrvatske matice iseljenika od svibnja 1993. do konca lipnja 2000. godine.

> HAZU: Rodna ideologija u Istanbulskoj konvenciji neprihvatljiva za odgojno-obrazovni sustav

> Kako Istanbulska konvencija uz zaštitu žena “šverca” nametanje rodne ideologije

Zaključke Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Grada Zagreba prenosimo u cijelosti:

Istanbulska konvencija i odluke Gradskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Grada Zagreba

Na VI. sjednici Gradskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Grada Zagreba, održanoj 16. ožujka 2018. g. u 18 sati u Gundulićevoj 21a, doneseni su ovi zaključci:

1. Predlažemo stranačkom vodstvu da odmah poduzme sve potrebno u zaštiti žena i obitelji u skladu s postojećim zakonima.

2. Predlažemo stranačkom vodstvu da se napravi kvalitetna analiza koristi i štete koju donosi Istanbulska konvencija za narod, državu i stranku.

3. Temeljem te procjene tražimo otvaranje rasprave o Konvenciji na svim razinama u stranci.

4. O Konvenciji predlažemo otvaranje dijaloga s Crkvom, HAZU-om i drugim relevantnim institucijama.

5. Predlažemo da se odluka o Konvenciji donese na Općem saboru stranke u svibnju mjesecu.

Ne znamo čemu tolika žurba po pitanju ratifikacije IK?! Ova konvencija u svojim osnovama sadrži antiprirodne i anticivilizacijske odredbe čija primjena neminovno vodi u jedan novi totalitarizam koji može biti za male narode i države pogibeljniji od svih totalitarizama XX. stoljeća. Za male države on je također jedan moćni bič u rukama kolonizatora i onih koji nam ne žele dobro, a taj bič se predaje u ruke određene male interesne skupine koja već dva desetljeća uništava hrvatski suverenitet i to sredstvima hrvatskih poreznih obveznika, a na njihovu vlastitu štetu. Njihov novi bič GREVIO trebao bi biti iznad hrvatskog Ustava i hrvatskih zakona, Hrvatskog sabora i Vlade pa bi nam u krajnjem slučaju ove ustanove u budućnosti bile u bitnom suvišne.

Konačno, u HDZ-u od njegova osnutka još nikada nije bilo ni primisli o prisiljavanju na glasovanje protiv vlastite savjesti pod krinkom stranačke stege! Stranačka stega može se odnositi npr. na određivanje visine PDV-a, minimalne plaće ili sl., ali ni u kojem slučaju na svjetonazorska pitanja.

Zagreb, 30. ožujka 2018.

Ante Beljo,
Jedan od utemeljitelja HDZ-a i član Gradskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Grada Zagreba

> Istaknuti članovi HDZ-a i bivši dužnosnici: Javni poziv vodstvu stranke da odustane od IK

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hkv

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.