Bolt zbog ozljede propustio finale nacionalnog prvenstva na 100m, bit će spreman za OI

Najbrži čovjek na svijetu, Jamajčanin Usain Bolt zbog ozljede butnog mišića propustio je finalnu utrku na 100 metara na nacionalnom prvenstvu u Kingstonu u noći s petka na subotu, no usprkos tomu izjavio je kako ta ozljeda neće utjecati na njegovu pripremu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) gdje će pokušati osvojiti treće uzastopno zlato na 100, 200 i 4×100 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolt se ozlijedio tijekom polufinalne utrke u četvrtak, te je uoči finala podnio medicinsku dokumentaciju kojom opravdava svoj izostanak iz finalne utrke, koja je ujedno poslužila i kako kvalifikacijska za odlazak na OI.

Boltov izostanak najbolje je iskoristio svjetski prvak iz 2011. Yohan Blake koji je pobijedio u finalnoj utrci s vremenom 9.95 sekundi, stotinku brže od drugog Nickela Ashmeadea. Treće mjesto zauzeo je Jevaughn Minzie s vremenom 10.02, dok je bivši svjetski rekorder Asafa Powell bio četvrti sa 10.03.

U ženskoj utrci dominirala je Elaine Thompson pobijedivši sa sjajnim vremenom od 10.70 sekundi, čime je izjednačila nacionalni rekord dvostruke olimpijske pobjednice Shelly-Ann Fraser-Pryce. Thompson je ujedno postavila i novi najbolji rezultat ove godine u svijetu nadmašivši za osam stotinki dosadašnji najbolji rezultat kojega je držala Bjelokošćanka Murielle Ahoure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fraser-Pryce je završila kao druga s vremenom 10.93, te će braniti naslov u Riju, dok je mlada 21-godišnja Christania Williams bila treća sa 10.97.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.