Božičković: U Umagu sve spremno; nikad jača konkurencija

U Umagu je sve spremno za svečano otvorenje 25. Vegeta Croatia Opena i sutrašnji egzibicijski meč kojim će se obilježiti veliki jubilej najstarijeg hrvatskog ATP turnira, potvrdio je to direktor turnira Vanja Božičković na konferenciji za novinare u Umagu dodavši kako će posjetitelji Umaga do 27. srpnja moći uživati u uzbudljivim teniskim mečevima, ali i bogatom popratnom programu gourmeta i zabave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Konkurencija na turniru je ponovno iznimno jaka, a među glavnim favoritima su najbolji hrvatski tenisač i pobjednik 2012. godine Marin Čilić, branitelj naslova Tommy Robredo, potom osvajač Umaga 2011. Oleksandr Dolgopolov, te lanjski finalist Fabio Fognini”, kazao je Božičković dodavši kako je time ispunjen prvi cilj organizatora, odnosno da se na 25. jubilarnom turniru okupe tenisači koji su u posljednje dvije-tri godine osvojili umaški turnir.

“Čilić je imao jako dobar nastup u Wimbledonu, Robreda je u četvrtom kolu zaustavio tek Federer, Dolgopolovu je Umag omiljeni turnir. Fabio Fognini je trenutačno 15. igrač svijeta, blizu svog rankinga karijere. Imamo puno odličnih igrača u ždrijebu, tako da sam siguran da će biti zanimljivih i neizvjesnih mečeva”, istaknuo je Božičković.

Prvi zanimljiv meč u Umagu je onaj izvan ždrijeba odnosno konkurencije – egzibicijski nastup četvorice nekadašnjih prvaka Gorana Ivaniševića, Thomasa Mustera, Henrija Lecontea i Mansoura Bahramija – koji se igra sutra na ATP stadionu u 21 sat, odmah nakon svečanog otvorenja turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađi sudionik meča Goran Ivanišević, svojevrsni domaćin, s obzirom da se od ovoga ljeta u Umag Tennis Academy održava i njegov PRO Camp, na konferenciji za novinare kazao je kako rezultat u ovom meču nije u prvom planu, ali, kako je rekao “to ne znači da gledatelji neće vidjeti dobar meč”.

“Svi smo još uvijek u dobroj formi, igramo ATP Champions Tour i sigurno nećemo olako propuštati poene. Henri i Mansour su sjajni u parovima, ali Thomas i ja smo nešto mlađi, pa će meč biti neizvjestan u kakvoj god kombinaciji igrali”, ustvrdio je Ivanišević.

Finalist Roland Garrosa i pobjednik Davis Cupa Henri Leconte među najboljima je na rang ljestvici ATP Champions Toura, gdje dijeli osmo mjesto upravo s Ivaniševićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Premda nisam nikad igrao u Umagu, čuo sam puno lijepih stvari o ovom turniru. Veselim se sutrašnjem meču, ponovnom druženju s teniskim prijateljima i kolegama, kao i upoznavanju Umaga, Istre i Hrvatske”, kazao je Leconte dok je njegov česti partner u igri parova Mansour Bahrami, poznat kao jedan od najvećih zabavljača na ATP Champions Touru naglasio kako je “tenis beskrajno zabavna igra te se zato trudi da svaki meč i njemu i publici bude zabavan”.

“Ovdje u Umagu igram s velikim tenisačima, očekujte vatromet majstorskih poteza koji će dostojno uveličati jubilej ovog prekrasnog turnira”, poručio je Bahrami.

Uz vrhunski tenis, 25. Vegeta Croatia Open donosi i bogat prateći program. Tu je ponovno, po peti put, Istria Gourmet Festival, manifestacija koja na jednom mjestu okuplja najuglednije istarske vinare, tartufare, maslinare i kuhare. Zajedno s ATP Party Nights, zabavnim programom koji uključuje više od stotinu sati glazbe i nastupe najpoznatijih hrvatskih izvođača, umaški teniski turnir predstavlja cjelovitu turističku manifestaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.