Branko Ivanković: ‘Dojmilo me se da su Dinamovi navijači nakon poraza skandirali svojim igračima’

Foto: fah

Dinamo je porazom 1:4 od Manchester Cityja, ali i gostujućom 3:0 pobjedom Atalante kod Šahtara, ispali iz Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znam da im je teško, odnosno da ih je ‘zeblo’ oko srca baš kao i navijače na tribinama. Međutim, nakon svega što su pokazali, mislim da imaju razloga biti ponosni”, poručio im je Branko Ivanković, iskusni nogometni trener.

“Ponavljam, nikoga ne treba kriviti zbog ovakvog ishoda. Možda i najveći Dinamov kiks bio je onaj nesretni remi 3:3 protiv Šahtara u Zagrebu, kada su do sudačke nadoknade imali dva gola prednosti. Jer već u Harkivu vidjelo se da se Dinamo može ravnopravno nositi sa Šahtarom, odnosno da je čak i bolja momčad. Nažaost, kada se dogodi takav scenarij, odnosno kada izgubiš te bodove, a za koje su se u Zagrebu itekako potrudili te ih i zaslužili, onda je teško očekivati da se Dinamo ‘vadi’ protiv ovakvog Manchester Cityja”, dodao je u razgovoru za Tportal.

“Mi svi moramo biti svjesni da on na raspolaganju ima 25 vrhunskih nogometaša. Ali pazite, i protiv takvog Manchester Cityja, Dinamo je odigrao dobro prvo poluvrijeme, vodio je i imao još par brzih izlazaka. City je pak imao posjed lopte, ali nije bilo onog sitnog veza koji krasi igru Guardiolinih momčadi. Osim toga, City nije stvorio praktički ni jednu pravu priliku. S time da moram reći da je akciji kod izjednačujućeg gola prethodila jedna, pa u najblažu ruku rečeno, nesportska reakcija. I taj je gol presjekao ‘modre’. Onda je u drugom dijelu Dinamo morao ići po pobjedu, još više riskirati, što je na kraju rezultiralo s dva, ajmo tako reći, lagana gola nakon kojih je bilo iluzorno očekivati da će se Dinamo moći vratiti”, analizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ono što se mene najviše dojmilo, jest činjenica da su Dinamovi navijači nakon poraza skandirali svojim igračima, što je najbolja potvrda svega dobro što je Dinamo pokazao”, zaključio je Branko Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.