Britanski i engleski mediji pišu o događajima vezanim uz nepravomoćnu presudu Zdravku Mamiću, spominju Lovrena i Modrića…

Foto: snimka zaslona

Sjena koja se nadvila nad hrvatski nogomet te hrvatsku nogometnu reprezentaciju nekoliko dana prije Svjetskog prvenstva protegla se čak do Engleske, odnosno, Francuske. Naravno, mislimo na nepravomoćnu presudu Zdravku Mamiću u Osijeku. Naime, mnogi smatraju Mamića najmoćnijim čovjekom hrvatskog nogometa. Čak i danas, nakon što je na sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest godina i šest mjeseci zatvora, dan uoči izricanja nepravomoćne presude Mamić je otišao u Bosnu i Hercegovinu. Neki tvrde – ”pobjegao je od pravde.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimanje za događanja vezana uz Mamića, ali i činjenicu da se spominju imena Luke Modrića te Dejana Lovrena, glavnih aduta Vatrenih na predstojećem SP-u, pokazali su britanski te francuski mediji. Mislimo na francuski L’Equipe i britanski BBC. Piše se dosta opširno o Mamiću i osuđujućoj, nepravomoćnoj presudi, najavljuje se trakavica koja će ”trajati godinama.”

BBC tako navodi:

”Smatra se da je on najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa, ali sada je Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora. “Veznjaka Real Madrida sumnjiči se da je dao lažni iskaz tijekom suđenja kad su ga upitali za transfer u Tottenham 2008. godine…” Zanimljivo je spomenuti da se radi o članku koji je dosta čitan u Britaniji.  Zanimaju li se Britanci zaista toliko za Mamića ili im je fokus na Lovrenu te Modriću? Ipak Lovren igra na Otoku, u Liverpoolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski L’Equipe je pokušao kronološki objasniti što se dogodilo?

”Kapetan hrvatske reprezentacije i zvijezda Reala optužen je da je lažno svjedočio, a ista istraga pokrenuta je i protiv Liverpoolova stopera. Iako je presuda velika stvar, hrvatski nogomet je još vrlo daleko od rješavanja Zdravka Mamića. On je trenutačno u BiH, gdje je pobjegao dan prije presude. I dalje ima veze u najvišoj politici, a njegovi ljudi još drže i držat će ključne pozicije u Hrvatskom nogometnom savezu”, navodi L’Equipe te dodaje:

”Svi znaju da je Davor Šuker Mamićev čovjek i da mu je on pomogao da dobije izbore prošle godine. To se vidjelo i kad se HNS ogradio od komentara osuđujuće presude Mamiću i ključnom čovjeku HNS-a. Ovu presudu tek treba potvrditi hrvatski Vrhovni sud, što može potrajati još godinama…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.