Najbolji hrvatski napadač u ovom trenutku: ‘Idemo korak po korak na SP-u, dobri smo, ali prvi nam je cilj proći skupinu’

Foto: fah

Najbolji hrvatski napadač posljednjih pola godine, Andrej Kramarić, u velikoj je formi nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, što je potvrdio sjajnom igrom i protiv Senegala. Naime, Kramarić je bio ključni čovjek preokreta za Hrvatsku u utakmici s neugodnim Senegalcima, koji su u Osijeku poveli. No, na krilima Kramarića i Luke Modrića Vatreni su došli do pobjede 2:1.  Zvijezda Hoffenheima još jednom se nametnula izborniku Zlatku  Daliću te je potvrdila tko je u ovom trenutku ispred svih kad je u pitanju napadački red hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić se, kaže, odlično osjeća, cijelo proljeće igra u vrhunskoj formi…

“Ha, odlično se osjećam, bilo je teško, ali smo uspjeli svladati Senegal. Moram reći kako dečkima nije bilo lako igrati u prvom poluvremenu, stvarno je na terenu bila velika sparina. Kasnije je vrućina popustila, mi smo se razigrali, na kraju stigli i do željene pobjede koja nam je bitna za dizanje atmosfere uoči Rusije. Svjesni smo da se nismo pokazali u najboljem izdanju, ali smo pobijedili. I to je najvažnije ” rekao je u razgovoru za portal goal.com/hr nakon posljednje pripremne utakmice Vatrenih uoči Svjetskog prvenstva.

 I napadač Hoffenheima smatra isto ono što i većina suigrača te novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Senegal nam je doista bio odlična priprema za Nigeriju. I sada smo još svjesniji onoga što nas čeka na otvaranju Svjetskog prvenstva. Znali smo kako su afričke momčad čvrste, brze i neugodne, rekao bih da smo sada još spremniji za Nigeriju. OK, oni možda nemaju igračke klase poput Manea, ali su filozofijom igre prilično slične. Fizički su moćni, kvalitetno se brane, a kroz kontranapade su strašno neugodni. Senegal se nije ni u jednom trenutku raspao, što su znale biti odlike afričkih reprezentacija, stvarno su vrlo dobra, čak i iznenađujuće opasna momčad.”

Bit će ovo drugo veliko reprezentativno natjecanje za ”Kramu”, no, sada, za razliku od Eura u Francuskoj prije dvije godine, od njega se očekuje puno, uz Luku Modrića možda i najviše. 

“Uh, puno se toga promijenilo u te dvije godine od Francuske. Uostalom, iza mene su dvije najuspješnije, pa i najplodosnosnije godine u karijeri. Odradio sam dvije odlične godine, izbjegle su me ozljede, sada imam puno veću ulogu i važnost u reprezentaciji. Puno se toga promijenilo, rekao bih da mi je i sama priprema za veliko natjecanje nešto drugačija. Spreman sam, vjerujem da sam u dobroj formi, logično da se nadam da ću u Rusiji reprezentaciji biti od puno veće koristi nego što sam bio u Francuskoj.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Funkcionira li Kramarić najbolje kao polušpica, iako je znao reći kako se najbolje osjeća u samom vrhu napada?

“Ja nikada nisam rekao da se najbolje osjećam kao isturena špica, kroz cijelu sam karijeru bio taj neki drugi ili lažni napadač. Imao puno slobode u igri, sudjelovao u kombinatorici, ‘ajmo reći lutao na sve strane. I ta mi uloga jako paše, stvarno se tu osjećam jako dobro. Čak sam i u Hoffenheimu u posljednje vrijeme dosta igrao tog ofenzivnog veznog, volim kada sam puno s loptom. Volio bih na toj poziciji igrati i u Rusiji, ali vidjet ćemo. Sve je na izborniku koji stvarno ima puno dobrih napadačkih opcija.”

Andrej se prisjetio prijateljske utakmice protiv Brazila prije nekoliko dana i poraza Vatrenih te njegovog grubog starta na Thiga Silvu. Na SP-u bi zbog takvog starta vrlo vjerojatno zaradio izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ono mi je bio daleko najgori start u karijeri, nikada nisam tako startao na nekoga! Sreća da se Thiagu Silvi nije ništa dogodilo, da na kraju nisam povukao nogu i usporio, tko zna koliko ga ne bi bilo na terenu. Nema dvojbe da je ono bilo za crveni karton, takvih se stvari moramo paziti u Rusiji. I to mi je dokaz kako se u nogometu puno isključenja ili ozljeda dogode – slučajno. Ni u jednom trenutku nisam išao na njega, želio sam dohvatiti loptu koja mi je bila predaleko. Kasnije mi je taj start još gore izgledao na snimci, drago mi je što je Thiago Silva zdrav i spreman za Rusiju, a budite sigurni da mi se nešto slično neće dogoditi u Rusiji.”

Što Kramarić očekuje od SP-a, koliko daleko mogu Vatreni?

“Idemo korak po korak, to nam je najvažnije. Znamo kakvu kvalitetu imamo, a sada nam je najvažnija Nigerija. Moramo biti pravi, tada pokazati pravo lice. Svi znamo koliko bi nam značila ta tri boda s otvaranja Svjetskog prvenstva. Kažem, dobri smo i kvalitetni, prvi je cilj prolaz skupine, ali idemo korak po korak. Sada nam je u glavi samo Nigerija, a svi smo optimisti uoči još jednog velikog natjecanja. Samo neka mi budemo pravi, a onda ćemo vidjeti što i koliko možemo”, završio je u ovom trenutku ključni napadač Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.