Bugarin deseti nakon prvog dana Europskog prvenstva

Split, 12.5.2015.- Prvoga dana Europskog prvenstva u jedrenju u klasi Finn èetvorica hrvatskih kormilara su meðu najboljih 20, najbolji je mladi Nenad Bugarin na desetom mjestu, a s dvije pobjede poveo je Novozelanðanin Josh Junior. foto HINA/ HJS/ ua

Prvoga dana Europskog prvenstva u jedrenju u klasi Finn četvorica hrvatskih kormilara su među najboljih 20, najbolji je mladi Nenad Bugarin na desetom mjestu, a s dvije pobjede poveo je Novozelanđanin Josh Junior.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po maestralu od desetak čvorova snage, sunčanom vremenu i idealnim uvjeti za natjecanje glavnina hrvatskih predstavnika, četvorica od pet koliko ih nastupa na prvenstvu, smjestila se od desetog do 20. mjesta. Mlađi naši kormilari jako zadovoljni su se vratili s mora, dok se prvi hrvatski aduti nisu imali dobar dan. Mladi Nenad Bugarin izvrstan u prvom plovu, poziciju u vrhu poretka držao je od prve oznake do cilja, ciljnom linijom prošao je kao četvrti. U drugom plovu također više nego dobar, 23., što mu je donijelo deseto mjesto ukupnog poretka, prvo među hrvatskim kormilarima.

Na 11. mjestu je Josip Olujić, a 14. je najbolji hrvatski “finnac” Ivan Kljaković Gašpić, koji je bio treći u drugom plovu, ali je prvi završio tek 19. Za hrvatske natjecatelje, kao i za mnoge druge reprezentacije, ova regata nosi bodove za izbor predstavnika na Olimpijskim igrama 2016. godine.

“Nema više kalkulacija, svaki bod će se sad brojati, ali možda mi je tako i lakše. To mi je tako nekako najdraže kad prvog dana napravim nešto loše, jednostavno znam da do kraja treba jedriti pametno i to je to”, kazao je Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Vujasinović je 20., a 42. je Tudor Bilić.

” U prvom plovu vjetar je bio dosta promijenjiv, odabrao sam krivu stranu, probijao sam se kroz cijeli plov, završio sam 29. Nakon solidnog starta u drugom plovu vjetar je i dalje vrtio, na trenutke sam bio naprijed, ali ušao sam jedanaesti”, rekao je Vujasinović.

S dvije pobjede poveo je Novozelanđanin Josh Junior. Klasa Finn iznimka je u odnosu na ostale olimpijske discipline, prema pravilima klase europski prvak može biti svatko, bez obzira s kojeg kontinenta dolazi. Osim našeg Bambija, prvog dana nisu briljirali ni ostali favoriti, vodeći u ovoj klasi Britanac Ed Wright je peti, a Slovenac Vasilij Žbogar 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra su ponovno predviđena dva jedrenja, očekuje se slična prognoza, dakle poslijepodnevni vjetar sa zapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.