Bundesliga: Golijada u drugom poluvremenu berlinskog derbija, potop gostiju…

Foto: fah

Njemačka je prva od velikih zemalja Europe u kojoj je nastavljena nogometna sezona. U Bundesligi je počelo i drugo kolo od nastavaka sezone koja je bila privremeno prekinuta zbog pandemije koronavirusa. U prvoj utakmici 27. kola njemačke liga igralo se bez golova sve do 51. minute, a onda je krenulo, domaći igrači su čak u tri navrata u razmaku od deset minuta zatresli mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nogometaši Herthe su ostvarili i drugu uvjerljivu pobjedu nakon povratka njemačkog prvenstva, u berlinskom su derbiju, naravno, bez nazočnosti navijača, svladali na Olimpijskom stadionu Union Berlin sa 4.0, u prvom poluvremenu igralo se bez golova.

Prvi gol na utakmici, u 51. minuti, zabio je 35-godišnji kapetan Herthe Vedad Ibišević te je tako svoju momčad doveo u vodstvo. Ibišćević je u iduća dva gola bio sudionik kao asistent. Naime, već u 52. minuti susreta je odlično dodanom loptom izbacio u priliku Belgijca Lukebakija, koji je prošao golmana i lako poentirao u nebranjenu mrežu. Deset minuta kasnije Ibišević je spustio loptu za Brazilca Cunhu, koji je s ruba šesnaesterca pogodio za 3:0. Konačni rezultat na utakmici postavio je Belgijac Boyata, a asistirao je ubačajem iz kuta Plattenhardt.

Ovom je pobjedom Hertha došla do 34 boda te se probila na 10. mjesto, Union Berlin se s četiri boda manje nalazi na 12. poziciji. Ljestvicu Bundeslige predvodi Bayern, koji ima 58 bodova, četiri boda više od drugoplasirane Borussije Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.