Čačić: Hvala navijačima, osjetili smo njihovu energiju

Hrvatski izbornik Ante Čačić s uvjerljivih 3:0 porazio je Bugarsku i uspješno debitirao na klupi hrvatske reprezentacije, nakon čega je zahvalio onima koji su pratili dvoboj i prenijeli svoju energiju na njegove igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rekao sam da imam u rukama najnadareniju generaciju hrvatskih nogometaša, da imam u rukama hrvatski nacionalni ponos, da vjerujem u te igrače, u njihovo poštenje i karakter. O njihovoj vrijednosti nije predmetno razgovarati. Izuzetno me veseli što smo ostvarili očekivanu pobjedu, jer smo bili favoriti, na način koji ovim igračima služi na čast. Znali smo da nas gleda veliki broj poklonika nogometa u Hrvatskoj i izvan nje. Mi smo to osjetili i za to im velika hvala. Odtuda ta silna energija, motiviranost i angažiranost”, istaknuo je hrvatski izbornik koji je nakon prvog poluvremena u svlačionici ostavio Luku Modrića.

“Modrić je osjetio kontrakciju mišića u preponskom dijelu i nismo željeli riskirati. Nadam se da nije ništa ozbiljno, da je samo jedan grč. Imali smo alternativu u Milanu Badelju koji je kvalitetno odradio svojih 45 minuta.”

Protiv Malte s imperativom pobjede

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Modrićem ili bez njega, Hrvatska će u utorak na gostovanju kod Malte još jednom biti suočena s imperativom pobjede.

“Ovo je tek jedan korak. Slijedi Malta i utakmica u kojoj moramo potvrditi ova tri boda da bi imali šansu direktno se kvalificirati za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Moramo na Malti biti na današnjem nivou, iako će to biti teško jer je današnja utakmica sigurno ostavila traga. Iako Malta izgleda kao autsajder na papiru, tamo su i Italija i Norveška teško osvajali bodove”, rekao je Čačić.

No, čak i pobjeda Hrvatskoj neće jamčiti plasman na Euro 2016, ako Norveška pobijedi na gostovanju u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujem da će nam rezultat u Rimu ići na ruku, jer Italija u posljednjih 37 domaćih kvalifikacijskih utakmica nije izgubila, iako i zakon velikih brojeva može ići na drugu stranu. No, ne zamaram se s tim. Budemo li igrali na ovom nivou, budu li igrači dojmljivi kao danas i igrali s tolikom strašću, onda ćemo i eventualno doigravanje dočekati u dobroj atmosferi i za nadati se da ćemo to uspješno apsolvirati”, zaključio je Ante Čačić.

Petev: Ničim ne možemo biti zadovoljni

Izbornik Bugarske Ivajlo Petev nimalo nije bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Loše smo odigrali, bila je vidljiva velika razlika u klasi. Prvi i drugi gol su bili plod elementarnih, glupih pogrešaka mojih igrača. Ničim ne možemo biti zadovoljni. Želje su jedno, a mogućnosti drugo”, izjavio je Petev koji je već po drugi put osjetio gorak okus poraza u sudaru s Antom Čačićem koji ga je pobijedio i kao trener Dinama, dok je Petev vodio Ludogorec.

“To su dvije različite situacije. Mi smo prijatelji, a pobjede i porazi su sastavni dio sporta”, zaključio je Petev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.