Čačić zadovoljan unatoč remiju: I ovaj bod nas vodi bliže naslovu

Zagreb, 05.03.2023.- Utakmica 24. kola HNL-a Dinamo - Osijek . Na fotografiji Ante Čačić. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Nogometaši Dinama odigrali su 1:1 s Osijekom u 24. kolu domaćeg prvenstva. Iako njegova momčad nije stigla do pobjede, trener Modrih Ante Čačić bio je zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Gledali smo dobru utakmicu, naročito je bila dobra s naše strane, iako semafor to ne pokazuje. Dinamo je imao dominaciju svih 90 minuta, imali smo puno prilika, ali nije bila dobra realizacija i iz tog razloga su dva boda manje uknjižena. Ali, i ovaj bod se piše, i ovaj bod nas vodi bliže naslovu, rekao je trener Dinama Ante Čačić nakon utakmice s Osijekom.

– Mene veseli naša prezentacija, ali naravno da nisam zadovoljan s realizacijom. Kad se toliko prilika stvori, a ne postigneš gol, onda se u nogometu može dogoditi da ostaneš i bez ovog boda. Momčad je zaslužila odmor i spremamo se za sljedeće utakmice. Čestitam gostima na velikoj želji da se prezentiraju u dobrom svjetlu, učinili su sve da se obrane i u tome su na kraju rezultatski i uspjeli, izjavio je strateg hrvatskog prvaka.

– Ljubičić nam je rekao da nije bilo nekog značajnog kontakta. Vjerojatno bi i VAR pregledavao ovu situaciju, no kako god, Ljubičićeva instinktivna reakcija je za svaku je pohvalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U poluvremenu smo iz igre povukli Arijana Ademija jer je osjetio zatezanje mišića. U drugom dijelu imali smo dobar ritam, stvarali šanse i nisam vidio potrebu prekidati taj ritam. Jedino sam u zadnjim minutama mijenjao Brunu Petkovića za Josipa Drmića. Momčad je dobro funkcionirala, stvarali smo prilike, stajali visoko, nismo dozvoljavali gostima da uđu u naših 16 metara osim te situacije kod udarca iz kuta, rekao je trener Modrih.

Dvaput je mrežu Osijeka zatresao Dario Špikić, no pogoci nisu priznati zbog zaleđa, što ljuti Čačića.

– U poluvremenu sam ga ukorio zbog toga, nedopustivo je da dvaput bude u zaleđu, da ne prati visinu lopte, mora to vidjeti. Sve je to pitanje dekoncentracije, mora to popraviti, rekao je trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.