Carević: Dolazak Kalinića bi rasteretio Livaju jer na jadnom Livaji je sve

carević
Foto: snimka zaslona

Hrvatski trener i stručni komentator HRT-a Mario Carević u emisiji Stadion komentirao je 21. kolo Prve HNL s posebnim naglasom na derbi Dinama i Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dinamo je bio dominantniji u svim segmentima igre, igrao je odličan presing, izgleda da im odgovara novi sustav 3-5-2. Rijeka nije mogla izaći kroz igru, a Drmić je bio odsiječen. Dinamo je bio raspoložen, pogotovo bih naglasio lijevu stranu, Bočkaja Oršića, a i Perića, lijevi stoper je pogotovo tu važan, rekao je Carević.

Komentirao je ostanak Mislava Oršića u Zagrebu, nije prihvatio ponudu Burnleya i odlazak u Premier ligu.

– Njihova lijeva strana je fantastična. Svakom igraču je san igrati u Premier ligi, a ako je to odbio, znači da ima motivaciju igrati u Dinamu, što je odlično, ustvrdio je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka na početku nastavka sezone nije bila na razini.

– Vidjelo se da Rijeka nije uigrana, treba vremena da se sve uštima. Sigurno da su izgubili na kvaliteti odlaskom Galovića Tomečaka, no Tomić je vrhunski trener, ali trebat će tu vremena, rekao je Carević.

Smatra da Dinamo neće pobjeći na vrhu jer HNL nikad nije bio zanimljiviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analizirao je iznenađujući poraz Osijeka od Slaven Belupa, tu utakmicu je propustio trener Osječana Nenad Bjelica zbog smrti majke.

– Bjelica je sigurno nedostajao, no Osječani jednostavno nisu imali svoj dan. Nisu imali energiju i agresiju, sve je to nedostajalo, kazao je Carević i pohvalio koprivničku momčad:

– Više nego zaslužena pobjeda Slaven Belupa, moglo je biti i izraženije na kraju. Izlazili su visoko u presing, bili su organizirani u obrani, iako su imali izostanaka. Mladi koji su ušli bili su bez straha i pokazali što znaju. Zvonarek je vrhunski talent, ne bi ga Bayern kupio da nije. Vidi se na njemu da je još dijete, ali jako se dobro nosi s fizički jačim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačanje Osijeka

Mijo Caktaš Kristian Fućak pojačali su redove Osijeka.

– Za njega govore brojke. U svakoj sezoni je bio odličan, ima osjećaj u 16 metara za gol, ljubi ga lopta. On će svoje brojke imati. Fućak? Drago mi je da je igrač iz Druge HNL napravio takav transfer. On je prodoran i silovit igrač, trebat će mu malo vremena da pohvata sve stvari, ali vjerujem da će se nametnuti, rekao je Carević.

Hajduk je na gostovanju svladao Šibenik 3:1.

– Rutinska pobjeda, iako Hajduk možda nije briljirao. Splićani su smanjili zaostatak, u euforiji su i zanosu i mislim da će biti sve bolji i bolji, rekao je Carević i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Šibenik igra jako dobar nogomet, direktan je i okomit. Ali kad im uzmeš najboljeg igrača, to se mora osjetiti.

Komentirao je i dolaske u splitsku momčad.

– Ferra ne poznajem, ali s obzirom na karijeru, mislim da će biti veliko pojačanje. Pozdravljam i dolazak Mikanovića koji je alternativa LovrencsicuGrgić će sigurno biti pojačanje. Ovo što se priča da će Kalinić doći, onda bi Hajduk imao top ekipu. Na jedan način bi rasteretio Livaju jer na jadnom Livaji je sve. I penale zabija i nepenale. Treba netko gore da ga rastereti, zaključio je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.