Carević o smjeni Dambrauskasa: Hajduk nije imao prepoznatljivu igru

carević
Foto: snimka zaslona

Vijest dana u domaćem nogometu je smjena Hajdukovog trenera Valdasa Dambrauskasa, koju je u emisiji Stadion prokomentirao HTV-ov stručni sukomentator Mario Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pomalo iznenađujuće, iako se zadnjih dana dosta kritički pisalo o izvedbama Hajduka. Vjerojatno se kuhalo nešto sa strane, što je rezultiralo smjenom Dambrauskasa. U prvoj četvrtini prvenstva čak pet trenera je smijenjeno, što se dosad baš i nije događalo, kaže Carević i objašnjava dobre i loše strane litvanskog stručnjaka:

– Ako ćemo pričati o dobrim stranama Dambrauskasa, on je napravio prošle sezone niz od 12-13 utakmica bez poraza, nakon devet godina je vratio trofej na Poljud, prošle sezone završio je drugi, iako prethodnih sezona Hajduk nije bio drugi. On je studiozan i dobar trener. Ako pričamo o manje dobrim stvarima, rekao bih da se nije vidjela prepoznatljivost Hajduka, u nekim utakmicama bilo je dosta prilagođavanja sustava i igre, pogotovo protiv jačih suparnika, pa te oscilacije u igri.

O konkretnom problemu Hajduka Carević kaže da je najveći – ovisnost o Livaji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovisnost Hajduka o Livaji je problem. On je top-igrač, tu nema riječi, ali nedostaje učinak ostalih igrača, Sahiti i Krovinović nemaju niti jedan gol u HNL-u ove sezone. Krovinović je vrlo vjerojatno imao upute trenera da bude u organizaciji igre i distribuciji, no igrač takvih karakteristika trebao bi, po meni, biti nešto bliže golu, očekujem od njega pogotke i asistencije, više preuzimanja odgovornosti jedan na jedan u međuzonama.

“Čavao u lijesu” Valdasa Dambrauskasa bio je remi sa Šibenikom na Šubićevcu.

– Hajduk je tu do zadnje sekunde imao pobjedu u rukama, no dogodio se gol Dolčeka u zadnjoj sekundi. Brine da se Hajduk nakon vodstva povukao i čekao kraj. No Hajduk je i većim dijelom bio uvjerljiv, stvarali su šanse, posebno preko Mlakara, a i Livaja je imao jednu dobru priliku za 2:0. Ipak, upornost Šibenika na kraju se isplatila. Mlakaru je prirodnija pozicija centralne špice, gdje se puno bolje snalazi, a prije ga se stavljalo na poziciju krilnog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.