Cedevita drugu godinu za redom najbolja u Hrvatskoj!

Zagreb, 13.6.2015 - Košarkaši Cedevite pobijedili su Cibonu sa 79-73 (46-38) u èetvrtoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske i s 3-1 obranili prošlogodišnji, premijerni naslov dokazavši da su u ovom trenutku najbolja hrvatska momèad. foto HINA/ Dario GRZELJ/ iš

Košarkaši Cedevite pobijedili su Cibonu sa 79:73 (46:38) u četvrtoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske i s 3-1 obranili prošlogodišnji, premijerni naslov dokazavši da su u ovom trenutku najbolja hrvatska momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvertira u dvoboj bio je svečani oproštaj Davora Kusa koji je odlučio zaključiti bogatu igračku karijeru, čiji je najveći dio proveo u Ciboni. U 11 sezona skupio je 609 nastupa u Ciboninom dresu pa je od predsjednika kluba Ace Petrovića na dar dobio upravo plavu majicu s brojem 609 i umjetničku sliku.

Kus je za oproštaj poželio sa suigračima odvesti finalnu seriju i do pete utakmice, ali mu je ta želja ostala neispunjena. Cibona nije uspjela spojiti dvije šuterske sjajne utakmice pa je Cedevita uspjela drugom pobjedom u Draženovom domu obraniti prošlogodišnji naslov prvaka.

U prvom poluvremenu momčadi su se igrale na bljeskove, a Cedevitina je prednost bila odličan vanjski šut koji ih je iznevjerio u trećoj utakmici. Igrači Veljka Mršića pogodili su 8 trica iz 13 pokušaja. Pilepić je pogodio tri, a Ukić i Gordić po dvije trice koje su bile pokretač dobrih napadačkih razdoblja aktualnih prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona se u dva navrata morala vraćati s više od 10 poena zaostatka u drugoj četvrtini, što je bilo bitno teže činiti bez pravog vanjskog šuta. Trice su domaći gađali 2-9, a jedini je precizan bio Ilievski. Filip Krušlin, junak pobjede u trećoj utakmici, u četvrtoj je utakmici ostao bez poena.

Koliko god se trudili, Cibonini košarkaši nijednom nisu uspjeli utakmici učiniti posve neizvjesnom, nakon što je Cedevita stvorila prvu osjetniju prednost, 31:19 u 12. minuti. Vraćali su se domaći u nekoliko navrata do pet poena zaostatka, ali igrači u crvenim dresovima ni tada nisu izgubili kontrolu nad događajima na parketu i zasluženo su drugu godinu zaredom osvojili dvostruku krunu na domaćim parketima.

Gordić sa 17 i Pilepić s 14 poena bili su najbolji strijelci Cedevita, a po 12 koševa ubacili su Ukić, Barać i Bilan. Rozić s 18 koševa, Jagodić-Kuridža sa 16, Žižić s 13 i Ilievski s 12 poena bili su najbolji strijelci Cedevite, ali im je nedostajao još jedan raspoloženi suigrač u pokušaju da izbore odluku o prvaku u petoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkašima Cibone i njihovom trenerskom dvojcu Rimac – Golemac za utjehu ostaje činjenica da su unatoč brojnim problemima učinili finalnu seriju zanimljivom, za što su nagrađeni ovacijama svojih navijača na kraju sezone.

Finale doigravanja za prvaka Hrvatske:
Cibona – Cedevita 73:79 (19:23, 19:23, 13:15, 22:18)

Zagreb. KC Dražen Petrović. Gledatelja: 3500.
Suci: Radović (Dubrovnik), Dožai (Zagreb) i Herceg (Zabok).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona: Kus, Krušlin, Skokna, Rozić 18, Jagodić-Kuridža 16, Slavica, Popić, Siriščević 8, Zubac 2, Žižić 13, Gabrić 4, Ilievski 12

Cedevita: Mazalin, Zubčić 3, Barać 12, Ramljak 7, Pilepić 14, Babić 2, A. Delaš, Žganec, Bilan 12, Gordić 17, Ukić 12, Arapović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.